Registracija Prijava preko FB
Zlatni dan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Zlatni dan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
20.06.2019, 10:51

Dečji programi i koncert Saše Matića

č: | fb:

Na Ubu se početak leta proslavlja na naročit način. Zahvaljujući pokroviteljstvu lokalne samouprave i Ustanovi za kulturu i sport, kao organizatoru, dolazak najtoplijeg godišnjeg doba obeležava se šarenom zabavno-kulturnom manifestacijom Zlatni dan, koja će ove godine biti i raznovrsnija i atraktivnija i veća nego ikada do sada. Naime, programi sedme po redu ubske fešte umesto dosadašnjeg jednog, trajaće tri dana, od 21. do 23. juna, sa mnoštvom besplatnih sadržaja objedinjenih pod istim, starim i prepoznatljivim nazivom.

 

Sutra, prvi dan manifestacije nudi veliki broj zabavnih dešavanja, performansa i umetničkih programa, koji počinju u 19 časova i prvenstveno su namenjeni najmlađima. Kao i prethodni, i ovoletošnji Zlatni dan počeće defileom učesnika, nakon čega će kostimirani crtani i filmski junaci, štulaši, mađioničari, klovnovi, žongleri, akrobate, animatori i ostali majstori raznih veština "okupirati" ubski Gradski trg,  Glavnu ulicu i plato ispred Doma kulture, gde će predstaviti svoje talente, umeća i atraktivne nastupe.

 

Najbolju zabavu u godini svojim nastupima upotpuniće i UV denseri, članovi Baletskog studia "Atena" i hora OŠ "Milan Munjas", potom KUD "Tamnava", Ansambl "Liberta", ubski muzičari, Udruženje likovnih stvaralaca "Spektar", NURDOR sa humnanitarnim programom i bodi art umetnici. Ispred Galerije "Sveti Luka" biće organozovana slikarska radionica, a svoje mesto imaće i kutak sa dvorcima i zidom za penjanje. Šarenom i živopisnom centru Uba doprineće i prodavci rukotvorina, suvenira i slatkiša, dok će ljubitelji šopinga moći da uživaju u Noći kupovine i popusta.

Zlatni dan 2015. (ilustracija)

Zlatni dan 2015. (ilustracija) (Foto: Đorđe Đoković)

Čarolija Zlatnog dana nastavlja se u subotu, 22. juna, kada će u okviru programa "Deca deci" najpre u 19 časova, u sali Doma kulture učenici OŠ "Sveti Sava" iz Pambukovice izvesti predstavu "Ko to tamo peva", nastalu po motivima kultnog dela Dušana Kovačevića, u režiji nastavnika srpskog jezika Dušana Smolovića. Nakon toga, u 20 sati, gostuje tinejdž jutjub zvezda Lea Stanković, koja će predstaviti svoju knjigu "Izgradi svoj stil – Mali saveti" i družiti se sa fanovima.

 

Veliko finale trodnevne manifestacije doneće nedelja, 23. juna, kada će na Letnjoj sceni Doma kulture nastupiti popularni pevač Saša Matić. Koncert je poklon Opštine Ub sugrađanima, a počinje u 21 čas. U slučaju kiše, koncert će biti održan u sportskoj hali.

Tanja Mimić

Tanja Mimić (Foto: Vera Jelenić)

 

Zlatni dan je omiljena manifestacija Ubljana. Zanimljivog koncepta, pruža zabavu za sve uzraste i poziva na veselje, na druženje i susretanja, mami osmehe i dobro raspoloženje. Sve ono po čemu je ova specifična ulična zabava prepoznatljiva, ostaje isto i ovog leta, napominje Tanja Mimić, direktorka Ustanove za kulturu i sport.

 

- Pošto je Zlatni dan prevashodno namenjena deci, program za sutra je, kao i ranije, baziran na kombinaciji zabavnih i kulturnih sadržaja za najmlađe. Međutim, s obzirom na to da je manifestacija zaživela i prerasla u tradiciju, te da privlači ne samo Ubljane, nego i posetioce iz okruženja, odlučili smo da ove godine programe produžimo i za vikend. Koncepcija od tri dana je prvenstveno zato što se, na neki način, možda i spontano desilo da u nedelju Opština Ub organizuje koncert Saše Matića, a onda smo mi osmislili i program za subotu, 23. jun, pod nazivom "Deca deci". Osim izvanredne predstave pambukovačkih učenika, imaćemo i promociju knjige jutjuberke Lee Stanković. To je nešto što je popularno i što predstavlja nove trendove, deca to žele, pa smo imali sluha da im izađemo u susret - kaže o programima Tanja Mimić, uz napomenu da je za sedmo izdanje Zlatnog dana iz opštinskog budžeta izdvojeno 700.000 dinara.

 

Prema njenim rečima, i tradicionalni letnji festival - Ubske večeri, koji počinje 12. jula, takođe će obilovati nizom kvalitetnih i raznovrsnih sadržaja, a težište je na muzičkim. Tako, publiku očekuju koncerti Danice Krstić, grupa Legende i Ortodoks kelts, trubača, kao i Leontine i hora Čarolija. U okviru ove manifestacije biće priređeno i "Kulturno leto u Banjanima", gde će nastupiti seoski folklorni ansambl i tamburaški orkestar, a prvak Narodnog pozorišta iz Beograda Zoran Ćosić izvesti monodramu "Pripovetke jednog kaplara". Dešavanja se nastavljaju i u septembru, kada će prvi put na Ubu biti organizovan "Viteški dan".

Aktuelno

UNS (foto: UNS)
Saopštenje Pre 5 sati 4 minuta

UNS protiv pritvora za uzbunjivača iz Krušika

Udruženje novinara Srbije (UNS) protivi se određivanju pritvora IT stručnjaku iz fabrike Krušik, A. O. UNS traži da uzbunjivač A. O. bude hitno oslobođen, a da tužilaštvo saopšti detalje postupka.

Balon u Petnici (foto: Đorđe Đoković)
Od oktobra do maja Pre 2 sati 15 minuta

Otvoren zimski bazen u Petnici

Zatvoreni bazen u SRC "Petnica" od danas je otvoren za građane, a cena ulaznice je 150 dinara. "Balon" je radnim danima za građane otvoren od 15 do 18 časova, a vikendom od 12 do 18 časova. Termini...

Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
Dan posle završetka Dečje nedelje u znaku najmlađih Pre 23 sati 13 minuta

U Ljigu se otvara igralište za decu

Igralište za decu, na delu sportskog centra iza zgrade opštine, svečano će biti otvoreno u ponedeljak. Vrednost radova je pet miloina dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta....