Boban Janković uručio aparat (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković uručio aparat (foto: www.mionica.rs)
03.07.2019, 08:43

Moderan aparat za trakcionu terapiju u Banji Vrujci

č: | fb:

Opština Mionica donirala je kompjuterizovani aparat za trakciju kičme sa specijalnim stolom za ekstenziju Službi fizikalne medicine i rehabilitacije u Banji Vrujci.

 

Vrednost ovog aparata, koji je Domu Zdravlja Mionica pod čijim okriljem se nalazi Služba fizikalne medicine i rehabilitacije, uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, je 927.000 dinara.

 

- Ambulanta u Banji Vrujci je ovim aparatom u velikoj meri obogatila i osavremenila paletu svojih usluga. Sada pored različitih terapijskih procedura za koje je ova Služba specijalizovala tokom dugog niza godina, pridodavanjem trakcione terapije idemo u korak sa savremenim potrebama i radimo na razvoju medicinskog turizma – rekao je Janković.

Aparat za trakcionu terapiju

Aparat za trakcionu terapiju (Foto: www.mionica.rs)

 

Dekompresijska ili trakciona terapija se smatra veoma učinkovitom kod lečenja cervikalne i lumbalne diskopatije (uklještenja diskusa), kompresivne radikolopatije, išijasa, reduktibilne skolioze, bolova u donjem delu kičmenog stuba i smanjena pokretljivosti donjeg dela leđa.

 

Služba fizikalne medicine i rehabilitacije u Banji Vrujci u svojoj ponudi ima balneoprocedure, elektroterapiju, magnetoterapiju, kao i horizontalnu i kineziterapiju. Nova trakciona terapija, spada u vanstandardne usluge i preporučuje se u kombinaciji sa ostalim terapijskim procedurama koje ova ambulanta.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 14 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara