Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
09.07.2019, 09:18

Kosidbu na Rajcu otvara Nataša Bekvalac

č: | fb:

Ljiške kulturne večeri, 19. po redu, održavaju se od 9. do 12. jula na više lokacija. Utorak je rezervisan za male Ljižane, a učestvuju najmlađi ansambl KUD "Ljig", dečica iz vrtića "Kaja", mladi recitatori Dečjeg odeljenja biblioteke, kao i glumci pozorišta iz Zrenjanina sa predstavom  "Prvi šljivarski boj". Mesto dešavanja je promenjeno zbog moguće kiše. Program za decu biće u sportskoj sali OŠ "Sava Kerković".

 

Sreda na ljiškom trgu biće posvećena nauci i umetnosti. Srednjovekovni zanati, banka gena, kuća čaja, muzej kamena, hemijski eksperimenti su neki od sadržaja koji će biti prezentovani posetiocima, a program će biti "začinjen" nastupom prvog ansambla ljiškog folklora i muzikom. I posnim krčkanjem, degustacijom pasulja.

 

Biće predstavljeno novo udruženje Čelnik, koje će se baviti zaštitom kulturnog nasleđa u ovom kraju i široj zajednici.

Slike sa jedne od ranijih likovnih kolonija

Slike sa jedne od ranijih likovnih kolonija (Foto: Mira Kojić)

 

Likovna kolonija, u četvrtak, članova ubskog udruženja "Spektar", biće u dvorištu porodice Matić u obližnjem selu Veliševac. Slike sa kolonije ostaće u biblioteci.

 

Petak je namenjen starijoj populaciji. "Pesme i priče koje na nas liče" naziv je knjige zavičajnog autora Milorada Krstića. Uz promociju knjige, biće i muzike, nastupiće Krstić sa svojim gostima muzičarima. Veterani KUD "Ljig" odigraće nekoliko igara.

 

Ljiške kulturne večeri su uvod u tradicionalnu Kosidbu na Rajcu, koja je uvek počinjala petkom uveče. Ovoga puta napravljen je izutetak, ovogodišnju rajačku Kosidbu otvara Nataša Bekvalac koncertom na ljiškom Trgu u četvrtak.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 48 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 38 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.