Mionica
Mionica
12.08.2014, 09:13

Moguće prekomponovanje vlasti

č: | fb:

U Mionici je moguće prekomponovanje lokalne vlasti, a novu kolaicijui činili bi Nova Srbija (NS) i Srpska napredna stranka (SNS), saznaju Kolubarske.rs u stranačkim odborima. U aktuelnoj koaliciji su NS i SPS, uz pomoć SRS – predsednik Opštine je Dragan Gavrilović (SPS), njegov zamenik je Miroslav Đurić (NS), predsednik Skupštine opštine je Predrag Blažić , njegov zamenik je Buda Milosavljević (oba NS), a sekretar Branko Lalović (SPS).

U SO Mionica ima 39 odbornika, 13 ih je iz Nove Srbije, a SNS je u međuvremenu vraćanjem mandata pojedinih odbornika koji su u međuvremenu dobili državni posao, a bili su na predizbornoj listi SNS, kao i  prelaskom pojedinih odbornika iz drugih stranaka. Taj proces, kažu izvori Kolubarskih.rs, nije okončan, na udaru je posebno SPS zbog unutarstranačkih sukoba, pa je moguće da nova koalicija NS – SNS ima i više od sadašnjih 18 – 19 mandata.

Ukoliko se naum novosrbijanaca i naprednjaka ostvari, predsednik Opštine bio bi Miroslav Đurić, a njegov zamenik bio bi iz redova SNS u čije ime pregovara poverenik Boban Janković. Te dve stranke mogli bi zajedno nastupati na budućim lokalnim izborima, redovnim ili vanrednim, a Janković i Đurić bi tada zamenili mesta uvereni u ubedljivu pobedu koalicije i posebno Vučićevih sledbenika.

Ovo bi u Mionici, od majskih izbora 2012, bilo peto prekomponovanje vlasti. Najpre su u koaliciji bili DS i SPS, potom su u sličnoj kombinaciji prednost dobili socijalisti zbog lakšeg „logovanja“ u republičku vlast. Zatim je ispao DS, a uključena je Nova Srbija, pa se potom Slobodan Kovačević (SPS) povukao sa mesta predsednika lokalnog parlamenta, a na njegovo mesto izabran je Predrag Blažić, koji je za vreme predsednikovanja pokojnog Milana Matzića Šljape (NS) bio zamenik predsednika Opštine.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 19 sati 48 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 22 sati 25 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara