Gradska kuća Lajkovac  (foto: www.lajkovac.org.rs)
Gradska kuća Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
20.07.2019, 11:22

Koncerti Leksington benda i Dženana Lončarevića

č: | fb:

Najatraktivniji programi manifestacije Dani Lajkovca 2019 biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata. Slava varoši, Ognjena Marija, biće obeležena sutradan u hramu Svetog Dimitrija i litijom ulicama Lajkovca. Nastupi zvezda pop scene, u organizaciji Kulturnog centra "Hadži Ruvim" predstavljaju efektnu završnicu Dana Lajkovca, ali će im prethoditi i drugi programi.

 

Veliku pažnju uvek privlači Dečji dan, koji će se održati 28. jula od 17 časova. Pozorišna predstava, koncert balerina i folklora, druženje sa klovnovima, mađioničarima, animatorima, maskotama... svakako će obradovati najmlađe Lajkovčane. Izložba slika Lajkovčanina Milana Kostića, koji karijeru gradi u Dubaiju, biće otvorena 26. jula od 18 časova u Galeriji Kulturnog centra.

 

Gradska biblioteka organizuje nekoliko programa u periodu od 22. do 30. jula. Promocija nove zbirke pesama "Ovde stanuju pesme" Danice Đurić biće održana u Gradskoj kući 22. jula od 19 časova. U istom prostoru 25. jula od 19 časova  je promocija izdanja Gradske biblioteke Lajkovac "Državna životinja" dr Slađane Ilić, u kojoj će, osim autora, učestvovati prof. dr Mihajlo Pantić i dr Jana Aleksić. Akcija "Knjiga za knjigu" trajaće sve vreme, a radionica kaligrafije do 26. jula.

 

Tradicionalno su uvod u manifestaciju Dani Lajkovca predstavljali događaji kojima Turistička organizacija promoviše Kolubaru, a to su Dani vodenica na Kolubari i Toplici i Istok-Zapad lajkovačkom prugom, održani početkom ove nedelje, dok će Kolubarski kotlić biti organizovan 28. jula. Očekuje se da će, kao prethodnih godina, biti organizovano i nekoliko sportskih turnira.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 1 sati 55 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 50 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...