Trka Kroz Srbiju - Mionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Trka Kroz Srbiju - Mionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
01.08.2019, 08:58

Biciklistička "Trka kroz Srbiju" i ove godine kroz Mionicu

č: | fb:

Mionica je drugi put za redom domaćin etape Međunarodne biciklističke "Trke kroz Srbiju", u kojoj učestvuje 150 biciklista iz 30 zemalja.

 

Po prvi put trka kreće izvan Srbije. Krenula je iz Republike Srpske, tačnije iz Istočnog Sarajeva kružnom turom dugom 80 kilometara, da bi se nastavila na Jahorini, zatim preko Pala i Rogatice do Priboja u dužini od 150 kilometara.

 

Sledeća etapa počinje danas na Zlatiboru gde će se voziti kružna trka, odakle se biciklistički karavan seli u Mionicu, gde će se voziti kružna trka u dužini od 90 kilometara, a sutradan se poslednja etapa iz Mionice, preko Beograda, vozi do Požarevca.

 

Mionica će danas i sutra dočekati i ugostiti 150 biciklista sa pratećim osobljem, kao i novinare iz zemlje i inostranstva.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

- Ovo je drugi put da je naša opština domaćin najstarije biciklističke trke na Balkanu. Mionica i njeni stanovnici sa sobom čuvaju prelepe utiske koje je ovo takmičenje donelo u naš kraj, a pouzdano znam da ni sami učesnici i organizatori nisu ostali imuni na prelepe pejzaže, netaknutu prirodu i lepote ovog kraja. Detaljno se pripremamo kako bi bili što bolji domaćini i predstavili svoje potencijale u najboljem svetlu, i što bolje dočekali učesnike ovog međunarodnog sportskog događaja – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

On je dodao da je opština Mionica uključena u brojne aktivnosti Biciklističkog saveza Srbije u svrhu omasovljenja i popularizacije ovog sporta u Mionici, te će tako, pored ovog događaja, biti organizovane i manje biciklističke trke za predškolce i osnovce u cilju afirmacije ovog sporta među najmlađima.

 

Ovogodišnja 59. po redu "Trka kroz Srbiju" je posvećene jubileju, 80 godina od prve trke kroz Srbiju, koja je vožena 1939. godine, a čiji je pokrovitelj bio Petar II Karađorđević.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 38 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara