Stanovi za izbegla lica u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Stanovi za izbegla lica u Mionici (foto: www.mionica.rs)
13.08.2019, 09:18

Na jesen useljenje u nove stanove

č: | fb:

Privode se kraju radovi na izgradnji stambene zgrade u ulici Ratka Petrovića u Mionici, namenjene zbrinjavanju izbeglih lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji – Potprojekat pet, čiji je nosilac za područje Republike Srbije Komesarijat za izbeglice i migracije.

 

Kako u opštini Mionica navode, očekuje se da će stambeni objekat površine 492,15 kvadratnih metara, sa 16 stanova biti useljen na jesen. Radovi na zgradi su završeni, a narednih dana biće završene pristupne saobraćajnice, kablovski vod i parterno uređenje.

 

Radovi na izgradnji objekta počeli su u avgustu prošle godine, kada je opština Mionica obezbedila lokaciju za izgradnju objekta i infrastrukturu, dok je sama izgradnja objekta vrednog 40,5 miliona dinara finansirana u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

 

Stanovi za izbegla lica u Mionici

Stanovi za izbegla lica u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske. Cilj je obezbeđivanje trajnog stambenog rešenja za sve porodice izbeglih lica kojima nije rešeno stambeno pitanje u Republici Srbiji, a nemaju gde da se vrate u zemlji svog porekla. Reč je o stambenom zbrinjavanju izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine, i utočište našle u Srbiji.

 

Regionalni stambeni program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Razvojna banka Saveta Evrope, uz podršku međunarodne zajednice, uključujući EU, SAD, OEBS, Visoki komesarijat UN za izbeglice. Ostali donatori su Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Češka, Slovačka i Mađarska.

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 1 sati 38 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 37 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...