Prvaci  (foto: Željko Maksić)
Prvaci (foto: Željko Maksić)
03.09.2019, 09:14

Opština Mionica poklonila udžbenike svojim prvacima

č: | fb:

Opština Mionica je treću godinu zaredom obezbedila besplatne komplete udžbenika prvacima sa teritorije ove opštine. Prvog dana školske godine predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je najmlađe školarce u osnovnim školama "Milan Rakić" u Mionici i "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću i, uz čestitke povodom ovog velikog dana za njih i njihove roditelje, uručio besplatne udžbenike.

 

Prema Jankovićevim rečima cilj ove i sličnih akcija je poboljšanje kvaliteta života i sprečavanje odliva stanovništva iz opštine Mionica uvođenjem brojnih mere u cilju povećanja nataliteta, poboljšanja uslova odrastanja i obrazovanja dece, ali i sprovođenja aktivnosti na zapošljavanju stanovništva.

 

- Već treću godinu zaredom negujemo dobru praksu podele besplatnih udžbenika svim prvacima u našoj opštini. Ove godine, pored ovoga mališane smo obradovali i simpatičnim dresovima "Đak prvak" koje mogu koristiti za različite školske događaje, kao i školskim priborom. Verujem da smo na ovaj način pomogli roditeljima prvaka da bar malo rasterete kućni budžet, jer polazak dece u školu predstavlja zaista veliki udar za finansije roditelja - rekao je Janković.

Boban Janković i prvaci

Boban Janković i prvaci (Foto: Željko Maksić)

 

Predsednik Mionice je najavio brojna ulaganja u oblast obrazovanja, kroz značajne projekte a biće realizovani u narednom periodu.

 

- Kompletna rekonstrukcija i sanacija zgrada osnovne i srednje škole u Mionici, kao i rekonstrukcija izdvojenog odeljenja u Gornjoj Toplici gde će pored rekonstrukcije školske zgrade biti izgrađena i manja sportska hala. Takođe, u narednim danima očekujemo isporuku kompletno nove opreme za kuhinju Predškolske ustanove "Neven" i minibusa za prevoz dece sa terena – rekao je predsednik opštine.

 

U Mionici je 94 prvaka selo u školske klupe, od čega su njih sadamdeset dvoje novi učenici matične škole u Mionici, a dvadeset dvoje pripada školi u Rakoviću. Opština Mionica je obezbedila 79 kompleta udžbenika, dok 15 mališana dobija besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 26 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 54 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...