Registracija Prijava preko FB
Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
11.10.2019, 06:44

Aktivnosti malih ljiških parlamentaraca

č: | fb:

Dečja nedelja u Ljigu ispunjena je brojnim edukativnim, kulturnim, zabavnim i sportskim  sadržajima. Posebno su bili aktivni učenici članovi Učeničkog parlamenta ljiške OŠ "Sava Kerković", čiji su predstavnici, povodom Dečje nedelje, bili u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde je održana Sednica predstavnika učeničkih parlamenata Republike Srbije, kao i dece aktivista i aktivistkinja u oblasti prava dece.

 

Sednica je održana pod nazivom "Mi i mediji - moje pravo na izražavanje". Među učenicima, uglavnom srednjoškolcima, iz Beograda, Užica, Bajine Bašte, Niša, Mladenovca, Leskovca, Kule, Vršca, bile su i Iva Gošnjić i Jovana Jovanović, sa nastavnicom Marijanom Negovanović Obradović, koja od ove školske godine koordinira rad parlamenta.

 

Iva i Jovana u Narodnoj skupštini

Iva i Jovana u Narodnoj skupštini (Foto: Privatni album)

Naše predstavnice su se uključile u diskusiju i iznele svoje stavove na temu participacije mladih i njihovog trenutnog mesta u medijima. Ljiška škola je jedina iz Kolubarskog okruga imala svoje predstavnike među malim parlamentarcima.

 

Zaključci sa Sednice biće preneti Vladi Republike Srbije.

 

Sutradan su učenici OŠ "Sava Kerković", članovi Đačkog parlamenta, bili na prijemu kod predsednika Opštine Ljig Dragana Lazarevića. Marijana Negovanović Obradović i Dragica Jočović, pomoćnik direktora škole, došle su sa decom u opštinu na prijem koji je bilo prilika da se učenici upoznaju sa radom lokalne zajednice, sa planovima za budućnost, ali i da daju sugestije i predloge.

U poseti predsedniku opštine

U poseti predsedniku opštine (Foto: Miroslava Kojić)

 

Predsednik je govorio u ulaganjima u škole u ljiškoj opštini i o vidovima pomoći roditeljima učenika i predškolaca.

 

Srednja škola je renovirana pre tri godine, sledi rekonstrukcija škole u Belanovici a za par godina u planu su radovi u ljiškoj osnovnoj školi, koja će dobiti i bazen.

 

Učenici su imali pitanja i predloge za predsednika, na neke su dobili pozitivne odgovore.

 

Uskoro će, na predlog đaka, biti postavljene klupe u školskom dvorištu, zasađeno cveće i nabavljene lopte kojih nikada nema dovoljno.

 

 

Aktuelno

OK Železničar osvojile Super kup Srbije (foto: S.Bilić)
Pobedile Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 Pre 11 sati 55 minuta

Odbojkašice Železničara osvojile Superkup

Odbojkaški klub Železničar iz Lajkovca večeras je osvojio Superkup Srbije, jedini domaći trofej koji im je nedostajao! U hali na Banjici Želja je sigurnom igrom pobedio Crvenu zvezdu rezultatom...  · 1 komentar

Požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Nakon četiri časa intervencije vatrogasaca Pre 12 sati 23 minuta

Lokalizovan požar u "Novoj Srbijanki"

Požar koji je izbio u popodnevnim satima u fabrici "Nova Srbijanka" lokalizovan je oko 20 časova. Opasnosti od curenja amonijaka nema jer je još pre sedam godina istočen. U požaru, na sreću, niko...

Parking u centru grada (foto: kolubarske.rs)
Za devet meseci 18 izmena Pre 1 dan 1 sati

Plan javnih nabavki sve veći, a sve manje urađeno

Plan javnih nabavki je od početka godine pretrpeo 18 izmena. Najviše su "porsali" radovi sa prvobitno planiranih 290 miliona na preko 551 milion dinara. U planu je izgradnja javnog toaleta u parku...  · 1 komentar