Registracija Prijava preko FB
Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
11.10.2019, 06:44

Aktivnosti malih ljiških parlamentaraca

č: | fb:

Dečja nedelja u Ljigu ispunjena je brojnim edukativnim, kulturnim, zabavnim i sportskim  sadržajima. Posebno su bili aktivni učenici članovi Učeničkog parlamenta ljiške OŠ "Sava Kerković", čiji su predstavnici, povodom Dečje nedelje, bili u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde je održana Sednica predstavnika učeničkih parlamenata Republike Srbije, kao i dece aktivista i aktivistkinja u oblasti prava dece.

 

Sednica je održana pod nazivom "Mi i mediji - moje pravo na izražavanje". Među učenicima, uglavnom srednjoškolcima, iz Beograda, Užica, Bajine Bašte, Niša, Mladenovca, Leskovca, Kule, Vršca, bile su i Iva Gošnjić i Jovana Jovanović, sa nastavnicom Marijanom Negovanović Obradović, koja od ove školske godine koordinira rad parlamenta.

 

Iva i Jovana u Narodnoj skupštini

Iva i Jovana u Narodnoj skupštini (Foto: Privatni album)

Naše predstavnice su se uključile u diskusiju i iznele svoje stavove na temu participacije mladih i njihovog trenutnog mesta u medijima. Ljiška škola je jedina iz Kolubarskog okruga imala svoje predstavnike među malim parlamentarcima.

 

Zaključci sa Sednice biće preneti Vladi Republike Srbije.

 

Sutradan su učenici OŠ "Sava Kerković", članovi Đačkog parlamenta, bili na prijemu kod predsednika Opštine Ljig Dragana Lazarevića. Marijana Negovanović Obradović i Dragica Jočović, pomoćnik direktora škole, došle su sa decom u opštinu na prijem koji je bilo prilika da se učenici upoznaju sa radom lokalne zajednice, sa planovima za budućnost, ali i da daju sugestije i predloge.

U poseti predsedniku opštine

U poseti predsedniku opštine (Foto: Miroslava Kojić)

 

Predsednik je govorio u ulaganjima u škole u ljiškoj opštini i o vidovima pomoći roditeljima učenika i predškolaca.

 

Srednja škola je renovirana pre tri godine, sledi rekonstrukcija škole u Belanovici a za par godina u planu su radovi u ljiškoj osnovnoj školi, koja će dobiti i bazen.

 

Učenici su imali pitanja i predloge za predsednika, na neke su dobili pozitivne odgovore.

 

Uskoro će, na predlog đaka, biti postavljene klupe u školskom dvorištu, zasađeno cveće i nabavljene lopte kojih nikada nema dovoljno.

 

 

Aktuelno

Dejan Bogojević (foto: Đorđe Đoković)
U jubileju 150 godina Biblioteke Pre 3 sati 10 minuta

Prostakluk protiv znanja i pameti

U danu obeležavanja značajnog datuma za valjevsku biblioteku i kulturu ovog grada, nekulturu i prostakluk promovisao je čovek koji je u gradskoj vlasti zadužen upravo za kulturu. Ostaće zabeleženo...  · 4 komentara

Aleksandar Obradović u kućnom pritvoru (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu podela info materijala o valjevskom uzbunjivaču Pre 48 minuta

Lokani front Va: Pre dva meseca uhapšen je Aleksandar Obradović

Danas u 14.40 minuta, obeležavajući tačno dva meseca otkako je uhapšen Aleksandar Obradović, aktivisti Lokalnog fronta Va organizovaće na Gradskom trgu podelu informativnog materijala o valjevskom...

Jubilej 150 godina Biblioteke - Svečana akademija (foto: Đorđe Đoković)
Sto pedeset godina valjevske Biblioteke 16.11.2019

Dugo putovanje u budućnost

Najstarija ustanova kuture u Valjevu, biblioteka "Ljubomir Nenadović" obeležila je 150 godina. Da li su osnivači Čitaonice valjevske verovali da će ih potomci slaviti? Možda su se nadali da će...  · 1 komentar