Registracija Prijava preko FB
Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
11.10.2019, 06:44

Aktivnosti malih ljiških parlamentaraca

č: | fb:

Dečja nedelja u Ljigu ispunjena je brojnim edukativnim, kulturnim, zabavnim i sportskim  sadržajima. Posebno su bili aktivni učenici članovi Učeničkog parlamenta ljiške OŠ "Sava Kerković", čiji su predstavnici, povodom Dečje nedelje, bili u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde je održana Sednica predstavnika učeničkih parlamenata Republike Srbije, kao i dece aktivista i aktivistkinja u oblasti prava dece.

 

Sednica je održana pod nazivom "Mi i mediji - moje pravo na izražavanje". Među učenicima, uglavnom srednjoškolcima, iz Beograda, Užica, Bajine Bašte, Niša, Mladenovca, Leskovca, Kule, Vršca, bile su i Iva Gošnjić i Jovana Jovanović, sa nastavnicom Marijanom Negovanović Obradović, koja od ove školske godine koordinira rad parlamenta.

 

Iva i Jovana u Narodnoj skupštini

Iva i Jovana u Narodnoj skupštini (Foto: Privatni album)

Naše predstavnice su se uključile u diskusiju i iznele svoje stavove na temu participacije mladih i njihovog trenutnog mesta u medijima. Ljiška škola je jedina iz Kolubarskog okruga imala svoje predstavnike među malim parlamentarcima.

 

Zaključci sa Sednice biće preneti Vladi Republike Srbije.

 

Sutradan su učenici OŠ "Sava Kerković", članovi Đačkog parlamenta, bili na prijemu kod predsednika Opštine Ljig Dragana Lazarevića. Marijana Negovanović Obradović i Dragica Jočović, pomoćnik direktora škole, došle su sa decom u opštinu na prijem koji je bilo prilika da se učenici upoznaju sa radom lokalne zajednice, sa planovima za budućnost, ali i da daju sugestije i predloge.

U poseti predsedniku opštine

U poseti predsedniku opštine (Foto: Miroslava Kojić)

 

Predsednik je govorio u ulaganjima u škole u ljiškoj opštini i o vidovima pomoći roditeljima učenika i predškolaca.

 

Srednja škola je renovirana pre tri godine, sledi rekonstrukcija škole u Belanovici a za par godina u planu su radovi u ljiškoj osnovnoj školi, koja će dobiti i bazen.

 

Učenici su imali pitanja i predloge za predsednika, na neke su dobili pozitivne odgovore.

 

Uskoro će, na predlog đaka, biti postavljene klupe u školskom dvorištu, zasađeno cveće i nabavljene lopte kojih nikada nema dovoljno.

 

 

Aktuelno

Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 sati 22 minuta

Raste broj obolelih od korone, u Valjevu 19 novozaraženih

U Valjevu raste broj zaraženih od koronavirusa, prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 22. oktobra još 19 osoba je zaraženo. U prvom talasu mart - maj je obolelo 199, dok je u oktobru...

SNS - za našu decu (foto: Kolubarske.rs)
Trupni portret Pre 22 sati 53 minuta

Nova Vlada – glupost bez roka trajanja

Svi su sa radošču očekivali TV pojavljivanje nove mandatarke, ne bi li, posle takozvanih izbora, došao kraj višemesečnoj zajebanciji oko formiranja Vlade. No, iznenada, što će reći očekivano, pre...  · 4 komentara