Registracija Prijava preko FB
Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
11.10.2019, 06:44

Aktivnosti malih ljiških parlamentaraca

č: | fb:

Dečja nedelja u Ljigu ispunjena je brojnim edukativnim, kulturnim, zabavnim i sportskim  sadržajima. Posebno su bili aktivni učenici članovi Učeničkog parlamenta ljiške OŠ "Sava Kerković", čiji su predstavnici, povodom Dečje nedelje, bili u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde je održana Sednica predstavnika učeničkih parlamenata Republike Srbije, kao i dece aktivista i aktivistkinja u oblasti prava dece.

 

Sednica je održana pod nazivom "Mi i mediji - moje pravo na izražavanje". Među učenicima, uglavnom srednjoškolcima, iz Beograda, Užica, Bajine Bašte, Niša, Mladenovca, Leskovca, Kule, Vršca, bile su i Iva Gošnjić i Jovana Jovanović, sa nastavnicom Marijanom Negovanović Obradović, koja od ove školske godine koordinira rad parlamenta.

 

Iva i Jovana u Narodnoj skupštini

Iva i Jovana u Narodnoj skupštini (Foto: Privatni album)

Naše predstavnice su se uključile u diskusiju i iznele svoje stavove na temu participacije mladih i njihovog trenutnog mesta u medijima. Ljiška škola je jedina iz Kolubarskog okruga imala svoje predstavnike među malim parlamentarcima.

 

Zaključci sa Sednice biće preneti Vladi Republike Srbije.

 

Sutradan su učenici OŠ "Sava Kerković", članovi Đačkog parlamenta, bili na prijemu kod predsednika Opštine Ljig Dragana Lazarevića. Marijana Negovanović Obradović i Dragica Jočović, pomoćnik direktora škole, došle su sa decom u opštinu na prijem koji je bilo prilika da se učenici upoznaju sa radom lokalne zajednice, sa planovima za budućnost, ali i da daju sugestije i predloge.

U poseti predsedniku opštine

U poseti predsedniku opštine (Foto: Miroslava Kojić)

 

Predsednik je govorio u ulaganjima u škole u ljiškoj opštini i o vidovima pomoći roditeljima učenika i predškolaca.

 

Srednja škola je renovirana pre tri godine, sledi rekonstrukcija škole u Belanovici a za par godina u planu su radovi u ljiškoj osnovnoj školi, koja će dobiti i bazen.

 

Učenici su imali pitanja i predloge za predsednika, na neke su dobili pozitivne odgovore.

 

Uskoro će, na predlog đaka, biti postavljene klupe u školskom dvorištu, zasađeno cveće i nabavljene lopte kojih nikada nema dovoljno.

 

 

Aktuelno

Vladika Milutin (foto: Đorđe Đoković)
IN MEMORIAM Pre 9 minuta

Preminuo vladika Milutin

Episkop valjevski vladika Milutin (71) preminuo je noćas u Beogradu. Milutin Knežević rođen je 10. januara 1949. godine u Mijačima. Osnovnu školu učio u Poćuti. U manastiru Kaona bio do 1963....

Valjevo u vreme policijskog časa (foto: Đorđe Đoković)
Osmoro u Kolubarskom okrugu Pre 20 sati 35 minuta

Prekršili mere o zabrani kretanja

Policija je u toku jučerašnjeg dana njih osmoro iz Valjeva, Uba i Lajkovca zatekla van svojih domova. Oni su prekršajno kažnjeni jer nisu poštovali meru zabrane kretanja lica starijih od 65 godina...  · 6 komentara

Milorad Mića Ilić (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam 28.03.2020

Milorad Mića Ilić (1952-2020)

Danas je u Beogradu posle kraće bolesti preminuo diplomirani pravnik Milorad Mića Ilić, predsednik Skupštine grada Valjeva. Rođen je u Valjevu 1952. godine gde je završio osnovnu školu i Valjevsku...  · 9 komentara