Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
13.10.2019, 12:48

U Ljigu se otvara igralište za decu

č: | fb:

Radovi na izgradnji igrališta za decu predškolskog i školskog uzrasta, na delu sportskog centra iza zgrade opštine počeli su krajem avgusta a igralište će biti svečano otvoreno u ponedeljak.

 

Igralište je urađeno po najvišim standardima i opremljeno je najsavremenijim spravama za bezbednu igru dece. Ima tobogan sa dve kule i penjalicu, kulu sa talasastim toboganom, ljuljašku sa dve sedalice, klacklalice, njihalicu na opruzi i njihalicu delfin zatvorenu.

 

Dečje igralište

Dečje igralište (Foto: Miroslava Kojić)

Rebalansom budžeta na avgustovskoj skupštini opredeljena su sredstva, vrednost radova je gotovo pet miliona dinara. Posao je kao jedini ponuđač dobila firma Somborelektro doo, koja je angažovala preduzeće Doo Eco-pro iz Gajdobre, specijalizovano za proizvodnju i ugradnju opreme za dečja igrališta i čiji radnici su postavljali sprave i specijalnu gumenu podlogu za bezbedan boravak mališana u ovom lepom dečjem kutku. Postavljena  je i ograda, a prostor ispred ukrašen cvećem iz Ljiga.

Dečje igralište

Dečje igralište (Foto: Miroslava Kojić)

 

Radi bezbednosti dece i očuvanja sprava, postavljen je video nadzor. Igralište će biti otvoreno od 8 do 21 čas, a namenjeno je deci od 4 do 14 godina.

 

U okviru  svečanosti otvaranja igrališta, za decu će biti izvedena predstava "Crvenkapa" Pozorištanca "Jež" iz Beograda.

 

Na proleće sledeće godine planirana je izgradnja ovakvih igrališta u nekim mesnim zajednicama.

 

Iz opštine najavljuju pogodnosti za porodice dece. Svi mališani će od januara imati besplatan boravak u vrtiću, a nastaviće se i podrška porodiljama, započeta pre pet godina. Svaka će dobiti čestitku od opštine u iznosu od 500 evra.

 

 

Aktuelno

Skupština grada (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Skupština grada Pre 2 sati 15 minuta

Gradonačelnik o prvom rebalansu budżeta Valjeva

Skupština grada usvojila je predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2024. godinu kojim su budžetska sredstva, u odnosu na osnovnu Odluku o budžetu, uvećana za 1,76 posto. Gradonačelnik Lazar...

 (foto: )
Festival "Znanjem za budućnost" Pre 2 sati 15 minuta

Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

U osnovnoj školi u Divcima će u utorak 19.03.2024. godine biti održano 9. Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mBot robota dve generacije. Najbolje plasirane ekipe sa okružnih takmičenja će se...

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 1 dan 2 sati

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara