13.12.2019, 09:31

Humanitarni turnir "Igramo da Milica pobedi"

č: | fb:

U ubskoj sportskoh hali večeras će biti održan humanitarni turnir u malom fudbalu "Igramo da Milica pobedi", sa početkom od 17 časova.

 

Sredstva prikupljena sa ovog sportskog događaja namenjena za pomoć u lečenju Milice Vujković, koja ima svega jedanaest godina, a bori sa teškim oblikom raka. Ona boluje od Juingovog sarkoma butne kosti, i do sada je primila prvu od šest hemioterapija pre operacije.

 

Porodica Vujković iz Vrela ima tri ćerke školskog uzrasta, roditelji su nezaposleni i potrebna im je pomoć kako bi Milici olakšali život i lečenje.

 

Večerašnji turnir organizuju učenici odeljenja II-a Gimnazije "Branislav Petronijević", u kome je sestra obolele Milice Vujković, Marija. Vest da je sestra njihove školske drugarice teško bolesna sve je potresla.

Željka Mitrović

Željka Mitrović (Foto: Dragan Belajac Džagi)

Razredni starešina ovog odeljenja, Željka Mitrović kaže da su njeni plemeniti đaci sami predložili da se pokrene humanitrna akcija prikupljnja novčanih sredstava, kako bi porodici obolele jedanaestogodišnje pomogli da se lakše izbori sa teškom situacijom u kojoj se našla.

 

- Kao odeljenski starešina nastojim da realizujem plan svojih humanih učenika i za sada u tome uspevamo zahvaljujući direktoru Gimnazije Miroslavu Đunisijeviću, kao i Ustanovi za kulturu i sport, Komunalnom javnom preduzeću "Đunis" i Fudbalskom klubu Jedinstvo. Akciji su se priključili i ubska Tehnička škola, foto Pani, a očekujemo i pomoć Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka. Gimnazija je započela prikupljanje novčanih priloga, a sve ostale pozivamo da isto učine na večerašnjem humanitarnom turniru, gde će nastupiti četiri ekipe dve FK Jedinstvo i po jedan tim učenika Gimnazije i Tehničke škole. Dođite, podržite akciju, pomozimo da se teški trenuci lakše prevaziđu. Dođite da bodrite svoj tim i da svi navijamo i igramo da Milica pobedi - apeluje profesorka Željak Mitrović i  dodaje da je ponosna na decu koja su ujedinjena u plemenitom cilju.

 

Nevena, David i Nađa

Nevena, David i Nađa (Foto: Dragan Belajac Džagi)

Učenici II-a ubske Gimnazije, David Pajović, Nevena Đukić i Nađa Milićević ističu da su kao Marijini odeljenski drugari osetili potrebu pruže podršku njenoj mlađoj sestri i celoj porodici Vujković.

 

- Pošto je Marija naša drugarica, a njenoj sestri je potrebna pomoć, smatramo da i mi možemo malo da pomognemo. Najpre smo pare skupljali u odeljenju, koliko možemo, onda se uključila i naša razredna, koja je animirala direktora i druge ustanove i organizacije. Tako smo došli na ideju da priredimo humanitarni turnir, kako bismo prikupili što više novca, a to možemo uz pomoć naših starijih sugrađana. Zbog toga, pozivamo sve Ubljane da večeras dođu u što većem broju i da zajedničkim snagama pomognemo maloj Milici i njenoj porodici. Ne zaboravimo da nečije malo nekome znači mnogo - poručuju David, Nevena i Nađa, učenici II-a ubske Gimnazije, koji su pokazali veliku plemenitost i solidarnost i već sad, u mladom dobu, položili ispit humanosti i zrelosti.

 

Na ulazu u Sportsku halu biće postavljena kutija i svako koliko je u mogućnosti moći će da donira jedanaestogodišnjoj Milici Vujković da pobedi bolest.

 

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 7 sati 30 minuta

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 7 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 5 sati 24 minuta

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...