Mionica na sajmu turizna u Beogradu (foto: www.mionica.rs)
Mionica na sajmu turizna u Beogradu (foto: www.mionica.rs)
26.02.2020, 13:14

Mionica na sajmu turizma u Sofiji i Beogradu

č: | fb:

Opština Mionica je predstavila svoju bogatu turističku ponudu na dva prestižna međunarodna sajma u Sofiji i Beogradu.

 

Međunarodni sajam turizma u Beogradu bio je prilika za promovisanje Mionice, njenih turističkih lokaliteta, turističkih proizvoda koji su predstavljeni kroz novi promotivni materijal u vidu turističke karte, kataloga "Dobro došli u Mionicu", brošura "Etno vodič", "Sasvim neobična Mionica" i "Priče iz muzeja".

 

Kao i prethodnih godina, posetioci štanda opštine su bili u prilici da se iz prve ruke informišu o ponudi smeštajnih kapaciteta, cenama, popustima i promotivnim paketima, kao i mogućnostima korišćenja vaučera za boravak u domaćoj radinosti i seoskim turističkim domaćinstvima kojih iz godine u godinu je sve veći broj.

 

Mionica na sajmu turizna u Beogradu

Mionica na sajmu turizna u Beogradu (Foto: www.mionica.rs)

Prvog dana štand Mionice posetili su brojni potencijalni turisti koji su u pravom smislu osetili tradiciju i ukuse Mionice. Srednja škola Mionica je sa svojim specijalitetima koje su pripremili njeni učenici i profesori i ovog puta bila veoma zapažena, dok su budući turistički tehničari svoje veštine usavršavali kroz komunikaciju sa posetiocima štanda.

 

Pored sajma u Beogradu, Mionica se predstavila i na Međunarodnom sajmu u Sofiji. Zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije, Mionica i 30 lokalnih turističkih organizacija, predstavili su turističku ponudu Srbije u najboljem svetlu.

 

Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom očarali su posetioce sajma turizma u Bugarskoj, a s obzirom na to da je na ovom sajmu poseban akcenat bio na banjskom turizmu i pratećim sadržajima, posebnu pažnju su izazvali Banja Vrujci sa svojim termomineralnim izvorima i Sportski centar "Mionica", mada nije izostalo ni interesovanje za druge turističke lokalite opštine Mionica.

 

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 1 sati 52 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 1 sati 51 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 22 sati 52 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...