Registracija Prijava preko FB
Volonteri u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Volonteri u Mionici (foto: www.mionica.rs)
20.03.2020, 11:19

Mionica obezbedila maske za zaposlene u mnogim službama i objektima

č: | fb:

Štab za vanredne situacije opštine Mionica je iz sredstava budžeta opštine urgentno kupio zaštitne maske i drugu opremu. Zaštitne maske su najneophodnije našim zdravstvenim radnicima, lekarima i zdravstvenom osoblju i Štab im je isporučio raspoloživu količinu.

 

U cilju zaštite, volonteri su opremljeni zaštitnim maskama i rukavicama, kao i prslucima i kačketima kako bi bili prepoznatljivi. Maske su podeljene i pripadnicima Policijske stanice Mionica koji su neprekidno izloženi kontaktu, kao i radnicima JKP "Vodovod Mionica" na terenu. Zaštitne maske su podeljene zaposlenima u trgovinskim radnjama, ugostiteljskim objektima, objektima brze hrane i pekarama.

 

Pranje ulica u Mionici

Pranje ulica u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

Počelo pranje ulica u Mionici

 

Javno komunalno preduzeće "Vodovod Mionica" počelo je dezinfekciono pranje ulica kao vid prevencije od korona virusa. Komunalno preduzeće u vreme vanredne sitruacije redovno obavlja i druge aktivnosti, a posebno su pojačane aktivnosti koje se odnose na održavanje javna higijene.

 

Obuka volontera

 

Počela je obuka nove grupe volontera za pružanje pomoći ostetljivim grupama stanovništva na teritoriji opštine Mionica za vreme trajanja vanrednog stanja.

 

Na početku obuke volonterima se obratio komandant Štaba za vanredne situacije opštine Mionica Boban Janković, koji je naglasio da su volonteri deo Štaba koji obavlja najvažniju uslugu kada su u pitanju naši sugrađani. Janković je izrazio zadovoljstvo što je broj volontera na teritoriji opštine Mionica iz dana u dan sve veći, a učesnike obuke pozvao da disciplinovano i odgovorno obavljaju poverene zadatke.

 

Obuku su sproveli predstavnici Crvenog krsta Mionica, gde je poseban akcenat stavljen na pravilno korišćenje zaštitne opreme u cilju samozaštite i zaštitu osoba kojima se pruža pomoć.

 

Štab je za potrebe rada volonterima obezbedio odgovarajuće prostorije u Mionici u bivšim kancelarijama Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja. U cilju zaštite, za sve volontere su obezbeđene zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju, kao i prsluci i kačketi kako bi bili prepoznatljivi.

 

Volonteri mogu biti samo lica starija od 18 godina, a svi zainteresovani se mogu se javiti na telefon Kol centra opštine Mionica 0800 50 50 55.

Aktuelno

Vanredno stanje 2.04.2020. (foto: Đorđe Đoković)
Dvadeset i jedan dan Pre 1 sati 2 minuta

Valjevo u vanrednom stanju i policijskom času

U Srbiji je proglašeno vanredno stanje zbog korona virusa 15. 03. 2020. godine. Uvodena je zabrana kretanja za starije preko 65 godina, za ostale policijski čas. Od subote smo u policijskom vikendu.  · 1 komentar

Aleksandar Vučić i Slobodan Gvozdneović (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 1 dan 3 sati

Komandant "Conrad", i njegov Vrhovni komandant

Sticajem nesrećnih okolnosti, proslava u Leliću, i drugo, Valjevo je izašlo na glas kao grad, koji, u odnosu na broj stanovnika, ima najviše zaraženih virusom Covid-19. Naravno da se niko ne može...  · 15 komentara