Registracija Prijava preko FB
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
29.04.2020, 14:30

Mioničani svakodnevno informisani o sutuaciji, merama i aktivnostima

č: | fb:

Skupština opštine Mionica je na današnjoj sednici usvojila Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. Komandant Štaba i predsednik opštine Boban Janković je posebno istakao rad opštinskog Kol centra i volontera, kojima je danas uručio zahvalnice. Naglasio je da su volonteri od prvog dana od uspostavljanja vanrednog stanja u potpunosti odgovorili teškom zadatku koji je pred njih postavljen.

 

Janković je naglasio da Kol centar radi neprekidno u tri smene sa ukupno devet operatera i da je od uvođenja vanrednog stanja registrovao 847 poziva i zahteva građana. Od toga je najviše poziva bilo upućeno Centru za volontere i odnosili su se pretežno na dostavu namirnica, lekova i zaštitnih sredstava građanima.

 

- Trudimo se da svakodnevno informišemo naše građane o trenutnoj situaciji na teritoriji Opštine i preduzetim merama i aktivnostima na zaštiti od korona virusa. Smatram da je to veoma bitno, jer kada nema informacija, javlja se sumnja - naglasio je Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Opštinski parlament je usvojio i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine za 2020. godinu, kojim se utvrđuje struktura mera i način korišćenja sredstava za ovu godinu u ukupnom iznosu od 4,7 miliona dinara opredeljenih opštinskim budžetom.

 

Takođe, donete su Odluke o izmenama i dopunama Odluke o poveravanju poslova obavljanja komunalne delatnosti i o javnoj rasveti na teritoriji opštine Mionica i Rešenja o imenovanju članova Štaba za vanredne situacije opštine Mionica.

 

Za vršioca dužnosti direktora JKP "Vodovod Mionica" imenovana je Jelena Jovanović iz Mionice, a doneta su i Rešenja o imenovanju vršilaca dužnosti direktora Doma zdravlja, Kulturnog centra Mionica, Sportskog centra, Biblioteke "Milovan Glišić", Centra za obrazovanje i razvoj i Turističke organizacije, kao i o imenovanju predsednika Upravnog odbora Sportskog centra Mionica. 

 

Sednica je zbog poštovanja propisanih mera održana u Hali sportova, uz korišćenje sredstava lične zaštite.

Aktuelno

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 sati 58 minuta

U Valjevu još jedna osoba pozitivna

Broj novozaraženih virusom COVID-19 u Valjevu se svakodnevno smanjuje, kao i broj pacijenata na bolničkom lečenju, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje. U Valjevu je još jedna osoba...

Radovi u Karađorđevoj (avgust 2020.) (foto: Kolubarske.rs)
Kopanje ulica i trotoara Pre 23 sati 36 minuta

Optika umesto bakarnih žica i u Valjevu

U Valjevu se već mesecima kopaju i prekopavaju ulice i trotoari, pa nam grad, kako moj kolega duhovito reče, liči na arheološko nalazište. Nije reč o iskopinama, nego se radi o postavljanju...  · 7 komentara

Uređeno korito Lepenice (foto: Đorđe Đoković)
Poplave u Mionici 10.08.2020

Dosta urađeno, još dosta posla čeka

Nakon velikih poplava 2014. državnim sredstvima delimično su sređene obale Lepenice i Ribnice. Predstoje radovi na uređenju još desetak kilometara rečnog korita. Kancelarija za upravljanje javnim...  · 2 komentara