Registracija Prijava preko FB
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
29.04.2020, 14:30

Mioničani svakodnevno informisani o sutuaciji, merama i aktivnostima

č: | fb:

Skupština opštine Mionica je na današnjoj sednici usvojila Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. Komandant Štaba i predsednik opštine Boban Janković je posebno istakao rad opštinskog Kol centra i volontera, kojima je danas uručio zahvalnice. Naglasio je da su volonteri od prvog dana od uspostavljanja vanrednog stanja u potpunosti odgovorili teškom zadatku koji je pred njih postavljen.

 

Janković je naglasio da Kol centar radi neprekidno u tri smene sa ukupno devet operatera i da je od uvođenja vanrednog stanja registrovao 847 poziva i zahteva građana. Od toga je najviše poziva bilo upućeno Centru za volontere i odnosili su se pretežno na dostavu namirnica, lekova i zaštitnih sredstava građanima.

 

- Trudimo se da svakodnevno informišemo naše građane o trenutnoj situaciji na teritoriji Opštine i preduzetim merama i aktivnostima na zaštiti od korona virusa. Smatram da je to veoma bitno, jer kada nema informacija, javlja se sumnja - naglasio je Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Opštinski parlament je usvojio i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine za 2020. godinu, kojim se utvrđuje struktura mera i način korišćenja sredstava za ovu godinu u ukupnom iznosu od 4,7 miliona dinara opredeljenih opštinskim budžetom.

 

Takođe, donete su Odluke o izmenama i dopunama Odluke o poveravanju poslova obavljanja komunalne delatnosti i o javnoj rasveti na teritoriji opštine Mionica i Rešenja o imenovanju članova Štaba za vanredne situacije opštine Mionica.

 

Za vršioca dužnosti direktora JKP "Vodovod Mionica" imenovana je Jelena Jovanović iz Mionice, a doneta su i Rešenja o imenovanju vršilaca dužnosti direktora Doma zdravlja, Kulturnog centra Mionica, Sportskog centra, Biblioteke "Milovan Glišić", Centra za obrazovanje i razvoj i Turističke organizacije, kao i o imenovanju predsednika Upravnog odbora Sportskog centra Mionica. 

 

Sednica je zbog poštovanja propisanih mera održana u Hali sportova, uz korišćenje sredstava lične zaštite.

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 13 sati 18 minuta

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 15 sati 6 minuta

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja Pre 1 dan 15 sati

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju Pre 1 dan 11 sati

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...