22.08.2014, 09:36

Opet prvo mesto za „Krušik-Plastiku”

č: | fb:

Folklorni ansambl Kulturno-umetničkog društva „Krušik-Plastika” iz Osečine ponovio je prošlogodišnji uspeh svoje pionirske sekcije i u Prilikama kod Ivanjice osvojio prvo mesto na tradicionalnom festivalu dečjeg folklora, koje ima i takmičarski karakter.

Deveti  festival dečijeg folklora „Svetlost na brežuljku” održan je u  okviru manifestacije „Preobraženje – Prilike 2014”. Učestvovalo je oko 200 mališana iz šest folklornih ansambala, i to iz: Ivanjice, Požege, Osečine, Sjenice,  Aranđelovca i Trstenika.

Po oceni stručnog žirija u kojem su bili: etnomuzikolog Suzana Arsić i koreografi Saša Stevanović i Zvezdan Đurić, pored najuspešnijeg KUD „Krušik Plastika“ iz Osečine, nagrađeni su  drugoplasirani „Elektroporcelan” iz Aranđelovca, kao i KUD „Prva petoletka“ iz Trstenika, koji je zauzeo treće mesto. Orkestar „Branislav Petrović“ iz Osečine proglašen je za najbolji na ovom festivalu.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 17 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...