Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
03.06.2020, 10:59

Podela humanitarnih paketa u Mionici

č: | fb:

U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji Mačvanskog i Kolubarskog okruga", koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa socijalno najugroženijim porodicama.

 

Paketi su podeljeni u Popadiću, Rakarima, Virovcu i Mionici, a akcija će biti nastavljena i tokom narednih dana. Ukupno će biti podeljeno 65 paketa koji sadrže životne namirnice i sredstva za higijenu.

 

Kako bi se omogućilo da pomoć stigne do što većeg broja socijalno ugroženih porodica, opština Mionica je sufinansirala projekat. Projekat koji će trajati šest meseci, pored podele paketa podrazumeva i pružanje psihološke podrške, socijalne intervencije i praćenje i upućivanje korisnika i izradu bezbednosnih planova u skladu sa konceptom bezbednosne kulture u odabranim opštinama Mačvanskog i Kolubarskog okruga. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 22 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 11 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.