Registracija Prijava preko FB
Ljig (foto: Vlada Ivanović)
Ljig (foto: Vlada Ivanović)
23.06.2020, 10:32

Vučiću najviše, još tri liste imaju odbornike

č: | fb:

Na izborima za Skupštinu opštine Ljig, najviše mandata 12 od 23, dobila je lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu", u glasovima 2734, u procentima 47,02 od birača koji su glasali. SPS (Dačić) imaće  tri odbornika, na osnovu 820 glasova, u procentima 14,10.

 

Čelnicima dve stranke, suprotstavile su se lokalne liste bez partijske pripadnosti.

 

Grupa građana "Zajedno i odlučno za opštinu Ljig- mr Dragan Stevanović Persinac, dipl. inž.", sa dobrim rezultatom - 879  glasova (15,12 % ) imaće četiri odbornika.

 

Lista "Za opstanak i budućnost Ljiga i Kačera" – dr Miroslav Maksimović – Miki, bivšeg predsednika opštine u dva mandata, dobila je četiri odbornika, u glasovima 898 (15,44), a cenzus nije prešao Mihailo Zečević, kao predstavnik grupe građana.

 

Nevažećih listića bilo je 4,57 posto. Izašlo na lokalu 64,06 posto, odnosno 5815 građana. SNS je podržalo 30 posto birača od ukupnog  broja 9077, koliko je upisano u birački spisak.

 

U odnosu na lokalne izbore 2016, SNS je pokvarila rezultat za jedan posto. Bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore ima SPS. Grupa građana Dragana Stevanovića Persinca gotovo je udvostručila procenat glasova, bolje je prošla i GG dr Maksimovića.

 

Aktuelno

Vanredna situacija u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Štab za vanredne situacije Pre 9 sati 14 minuta

Proglašena vanredna situacija u Valjevu

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas proglasio vanrednu situaciju u našem gradu i izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koje se...  · 20 komentara

Poklon zaštitne maske za valjevske medije (foto: Kolubarske.rs)
Skromna, ali pomoć vredna pažnje Pre 15 sati 13 minuta

UNS poklonio zaštitne maske i valjevskim medijima

Udruženje novinara Srbije poklonilo je 10.000 zaštitnih maski redakcijama medija u Srbiji. "To je skromna pomoć za sve koji su zaposleni u medijima bez obzira na to da li su novinari, snimatelji,...

Postavljena šatra u Jovanji (foto: Đorđe Đoković)
Uprkos širenju zaraze koronavirusa Pre 16 sati 5 minuta

Održava se "Exit u Jovanji" na Ivanjdan

Uprkos širenju zaraze koronavirusa, u Valjevu će biti održan Ivanjdanski vašar u Jovanji. Zavod za javno zdravlje zahteva od gradskog Kriznog štaba da se odlože svi skupovi i proslave zbog...  · 15 komentara