Registracija Prijava preko FB
Dobitnici priznanja sa predsednikom Mionice (foto: www.mionica.rs)
Dobitnici priznanja sa predsednikom Mionice (foto: www.mionica.rs)
22.07.2020, 10:05

Uručena priznanja opštine Mionica

č: | fb:

Dodelom priznanja i polaganjem venaca na spomenik vojvode Živojina Mišića obeležen je Dan opštine Mionica. Vence su položile delegacije Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, opštine Mionica, Policijske stanice Mionica i Udruženja penzionera "Vojvoda Mišić" iz Mionice.

 

Nakon polaganja venaca, predsednik opštine Mionica Boban Janković je uručio najveća priznanja opštine Mionica, "Zlatnu plaketu sa likom vojvode Živojina Mišića", pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine, stvaralaštva i rukovođenja, poštovanja etičkih normi i ličnog primera u izvršavanju zadataka.

 

"Zlatnu plaketu sa likom vojvode Živojina Mišića" za 2020. godinu dobili su potpukovnik Manojlo Mićović, prvi u rangu 63. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane i potpukovnik Saša Petrović, dobitnik godišnje nagrade za najbolju doktorsku disertaciju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za 2019. godinu.

 

"Šta reći, a da ne ponovimo ono što je već rečeno o brojnim vrlinama slavnog vojskovođe vojvode Živojina Mišića, koji je znao kada treba da preuzme odgovornost, koji je znao da donese prave odluke kada je cela srpska nacija bila dovedena u nezavidan položaj. Zahvaljujući njegovoj odlučnosti i pravim odlukama, Srbija je izvojevala jednu od najvećih pobeda, upravo ovde, između Maljena i Suvobora u Kolubarskoj bici. I kako se tada Vojvoda borio disciplinom i odgovornošću, tako se i mi danas borimo da postavimo jake temelje razvoja naše države, poštujući vrline koje su krasile Mišića", rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Po završetku ceremonije polaganja venaca i dodele opštinskih priznanja, gosti su obišli Muzej vojvode Živojina Mišića u Struganiku.

Aktuelno

Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 14 minuta

U Valjevu preminula još jedna osoba, 24 novozaraženih

U Valjevu i Lajkovcu preminula je još po jedna osoba od posledica koronavirusa. Novozaraženih u Valjevu je 24, dok je u Kolubarskom okrugu pozitivno još 46. Hospitalizovano je 96 kovid pozitivnih...

Kafić Ponte bianca (foto: Kolubarske.rs)
Na Trgu Živojina Mišića 14.01.2021

Noćas goreo kafić "Ponte bianca"

Noćas je u ugostiteljskom objektu "Ponte bianca" na Trgu Živojina Mišića, nedaleko od belog mosta u centru Valjeva, izbio požar. Prema raspoloživim informacijama pričinjena je velika materijalna...