Registracija Prijava preko FB
Srušio se most u Kolubaru  (foto: Dejan Davidović)
Srušio se most u Kolubaru (foto: Dejan Davidović)
29.07.2020, 09:57

Srušio se most, kamion završio u reci

č: | fb:

Čelični most, koji meštani zovu "plavi", između sela Lukavac i Šušeoka, srušio se juče poslepodne u Kolubaru u trenutku kada je preko njega prelazio kamion natovaren drvnom građom i kamionskim gumama.

 

Čelična konstrukcija je praktično skliznula sa betonskih stubova nakon čega se most prelomio i jednim delom završio u reci, tako da se i kamiom našao u vodi. Na svu sreću niko nije povređen.  

 

Istraga treba da utvdi da li se most srušio zbog preopterećenosti, ranijih oštećenja ili je, možda, kamion izazvao oštećenje na mostu zbog čega se prelomio i završio u Kolubari.

 

"Javni tužilac je na licu mesta, a veštak će utvrditi okolnosti i uzroke rušenja mosta. Na sreću niko nije povređen. Najgore je to što su građani, koji putuju u Valjevo ili u Mionicu, kao i meštani okolnih sela, sada odsečeni, i moraju koristiti zaobilaznu saobraćajnicu preko Lukavca", rekao je za Kolubarske.rs predsednik Mionice Boban Janković koji je bio na licu mesta. Dodao je da je izgradnja novog mosta prioritet.  

Srušio se most u Kolubaru

Srušio se most u Kolubaru (Foto: Dejan Davidović)

 

Meštani Lukavca kažu da je most bio oštećen nakon poplava 2014. godine, ali tvrde da bi još dugo služio da preko njega svakodnevno ne prolazi desetine kamiona, koji su teži od dozvoljene nosivosti. Kažu da postoji znak koji ograničava teret vozila i naglašavaju da su prijavljivali policiji da kamioni taj saobraćajni znak ne poštuju i da svakodnevno "pretovareni tutnje" preko "plavog mosta".

 

Most se sve do 2006. godine nalazio u Divacima, dok na tom mestu nije izgrađen novi, a ovaj remontovan i postavljen preko Kolubare na putu koji povezuje Mionicu i Valjevo.

 

Aktuelno

Izgradnja pešačkog mosta (foto: Đorđe Đoković)
Radovi do kraja septembra Pre 4 sati 2 minuta

Novi pešački most na Kolubari

Na mestu nekadašnjeg visećeg pešačkog mosta, koji je u majskim poplavama 2014. godine odnela Kolubara, biće izgrađen betonski most, od "Austroterma" do ulaza u Limsku ulicu.  · 2 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Naredba Štaba za vanredne situacije Pre 6 sati 48 minuta

Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata u Mionici

Štab za vanredne situacije opštine Mionica doneo je naredbu o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata za vreme trajanja vanredne situacije, koja je proglašena zbog pogoršane epidemiološke...