Radovi na mioničkoj školi (foto: www.mionica.rs)
Radovi na mioničkoj školi (foto: www.mionica.rs)
13.08.2020, 09:16

Opremanje mioničkih škola

č: | fb:

Rekonstrukcija mioničke osnovne škole "Milan Rakić" i Srednje škole Mionica je u završnoj fazi i u toku je opremanje objekata.

 

Ovim je praktično započeta realizacija ugovora u vrednosti od 10,69 miliona dinara o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u 2020. godini koji su u martu ove godine potpisali Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Ugovorom je precizirano da Kabinet ministra obezbeđuje 75 procenata ukupnih sredstava, dok preostali novac obezbešuje mionička lokalna samouprava.

 

Opštini su odobrena ukupno četiri projekta, kojima se predviđa opremanje Osnovne i Srednje škole u Mionici, čija rekonstrukcija je u završnoj fazi, kao i osnivanje psihološkog savetovališta za adolecente i njihove roditelje i za mlade bračne parove i savetovališta u oblasti reproduktivnog zdravlja.

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 18 sati 53 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 42 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.