Registracija Prijava preko FB
Polaganje venca na spomen obeležje (foto: www.mionica.rs)
Polaganje venca na spomen obeležje (foto: www.mionica.rs)
12.09.2020, 07:43

Obeležena godišnjica oslobođenja Mionice u drugom svetskom ratu

č: | fb:

Prigodnim programom u klubu Kulturnog centra obeležena je 76. godišnjica oslobođenja Mionice u Drugom svetskom ratu u znak sećanja na događaje od 11. septembra 1944. godine, kada su borci Šeste ličke i Osme crnogorske brigade na ovom prostoru uspešno izveli vojnu operaciju protiv okupatora.

 

Umetnički deo programa obeležio je nastup glumca Predraga Kolarevića i projekcija delova dokumentarnih filmova o Drugom svetskom ratu, a pozdravne reči prisutnima su uputili predsednik opštine Mionica Boban Janković i predsednik Udruženja penzionera "Vojvoda Mišić" iz Mionice Radiša Stanković.

 

- Ne smemo zaboraviti sve žrtve koje su pale u borbi protiv okupatora i zato je važno svake godine obeležiti ovaj dan. Pobeda nad fašizmom i period koji je usledio je obeležen stvaranjem države koja je bila oličenje evropskih vrednosti. Poštujući te vrednosti, ugledajmo se na vreme iza nas kako bi stvarali bolju porodicu, bolju zajednicu, bolju Mionicu, bolju Srbiju - rekao je Janković.

 

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

Predsednik mioničkog Udruženja penzionera Radiša Stanković je iskoristio priliku da podseti na istorijat obeležavanja 11. septembra. Takođe je naglasio da je od završetka Drugog svetskog rata prošlo mnogo godina i da je došlo krajnje vreme da prevaziđemo podele iz tog perioda i da zajedničkim snagama krenemo u građenje bolje budućnosti.

 

Delegacije opštine Mionica i Udruženja penzionera su u jutarnjim časovima položile vence na nekoliko spomen obeležja posvećenih Drugom svetskom ratu na teritoriji Opštine.

Aktuelno

Prva osnovna škola (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mala matura Pre 13 sati 16 minuta

Završni ispit za osnovce

Završni ispit za učenike osmog razreda, polaganje male mature, je 23, 24. i 25. juna, a od osvojenih bodova i uspeha u osnovnoj školi zavisiće upis u željenu srednju školu.   Ove godine...  · 1 komentar

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično saznajemo Pre 1 dan 4 sati

Smenjen direktor Krušika

Nadzorni odbor valjevskog Krušika smenio je danas generalnog direktora te kompanije Vladana Lukića, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Takođe nezvanično saznajemo da je na mesto vršioca dužnosti...  · 21 komentara

Udžbenici za prvake (foto: www.mionica.rs)
Po peti put za redom Pre 10 sati 4 minuta

Besplatni udžbenici za mioničke prvake

Opština Mionica je, po peti put za redom, prvacima u svih 36 naselja obezbedila besplatne udžbenike. Iz opštinske kase biće izdvojeno 980 hiljada dinara. "Besplatnim podelom udžbenika za prvake...