Registracija Prijava preko FB
Polaganje venca na spomen obeležje (foto: www.mionica.rs)
Polaganje venca na spomen obeležje (foto: www.mionica.rs)
12.09.2020, 07:43

Obeležena godišnjica oslobođenja Mionice u drugom svetskom ratu

č: | fb:

Prigodnim programom u klubu Kulturnog centra obeležena je 76. godišnjica oslobođenja Mionice u Drugom svetskom ratu u znak sećanja na događaje od 11. septembra 1944. godine, kada su borci Šeste ličke i Osme crnogorske brigade na ovom prostoru uspešno izveli vojnu operaciju protiv okupatora.

 

Umetnički deo programa obeležio je nastup glumca Predraga Kolarevića i projekcija delova dokumentarnih filmova o Drugom svetskom ratu, a pozdravne reči prisutnima su uputili predsednik opštine Mionica Boban Janković i predsednik Udruženja penzionera "Vojvoda Mišić" iz Mionice Radiša Stanković.

 

- Ne smemo zaboraviti sve žrtve koje su pale u borbi protiv okupatora i zato je važno svake godine obeležiti ovaj dan. Pobeda nad fašizmom i period koji je usledio je obeležen stvaranjem države koja je bila oličenje evropskih vrednosti. Poštujući te vrednosti, ugledajmo se na vreme iza nas kako bi stvarali bolju porodicu, bolju zajednicu, bolju Mionicu, bolju Srbiju - rekao je Janković.

 

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

Predsednik mioničkog Udruženja penzionera Radiša Stanković je iskoristio priliku da podseti na istorijat obeležavanja 11. septembra. Takođe je naglasio da je od završetka Drugog svetskog rata prošlo mnogo godina i da je došlo krajnje vreme da prevaziđemo podele iz tog perioda i da zajedničkim snagama krenemo u građenje bolje budućnosti.

 

Delegacije opštine Mionica i Udruženja penzionera su u jutarnjim časovima položile vence na nekoliko spomen obeležja posvećenih Drugom svetskom ratu na teritoriji Opštine.

Aktuelno

Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
Ujedinjeni u plemenitosti Pre 10 sati 50 minuta

Računajte na ubske male humanitarce

Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi,...

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 13 sati 37 minuta

Još dve osobe preminule od korone u Valjevu

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve, a u Mionici još jedna osoba, U Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 55 preminulih. U Valjevu je još četvoro novozaraženih, prema...  · 1 komentar