Krušik-plastika (foto: Dragan Savić)
Krušik-plastika (foto: Dragan Savić)
04.03.2022, 08:01

Krušik-plastika prodata za 1,93 miliona evra

č: | fb:

Preduzeće Krušik-plastika iz Osečine prodato je za 1,93 miliona evra beogradskoj firmi Konstrakšn plastika (Construction plastic), objavilo je Ministarstvo privrede. To je bila početna cena iz javnog poziva za privatizaciju 97,7 odsto kapitala Krušik-plastike, procenjenog na 5,9 miliona evra.

 

Posle dve propale privatizacije i šest neuspelih pokušaja prodaje, preduzeće iz Osečine prodato je jedinom ponuđaču na tenderu raspisanom 6. oktobra 2021. godine.

 

Prema podacima Agencije za privredne registre, Construction plastic doo Beograd je osnovana 20. oktobra 2021. godine, u vlasništvu je nekoliko firmi: Atrium Investment Group doo Beograd, Demine Solutions doo Bijeljina i Dis Niskogradnja doo Valjevo. Pretežna delatnost firme je proizvodnja ostalih proizvoda od plastike.

 

Krušik-plastika ima 109 radnika i bila je u restrukturiranju, posle dva neuspešna pokušaja privatizacije.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 45 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 21 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara