Ministar Bratislav Gašić (foto: Đorđe Đoković)
Ministar Bratislav Gašić (foto: Đorđe Đoković)
19.09.2014, 16:13

Gašić: Tražimo rešenje i za Akumulatore

č: | fb:

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je danas novinarima kako Krušik sada ima posla, kojeg će biti sve više, te da Ministarstvo odbrane Srbije traži rešenje i za privatizovanu fabriku Krušik Akumulatora.

„Ispunjeno je ono što sam obećao prilikom nedavne posete Krušiku. Posla sada ima, posle onoga što smo doneli iz Azerbejdžana biće ga sve više“, rekao je Gašić posle današnjeg polaganja zakletve kadeta i mladih vojnika VS u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“.

Na pitanje - konstataciju Kolubarskih.rs, da je sada u Krušiku problem to što nema radnika kadrih da rade i proizvedu ugovoreno, Gašić je rekao kako „Srbija mora početi da radi“.

„U Srbiji se više ne može dolaziti na posao da bi se primila plata, mora se raditi! U Krušiku se mladi radnici moraju obučavati uz stare majstore kako bi naučili da rade i proizvode“, precizirao je ministra odbrane.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, u Namenskoj proizvodnji Krušika „posla ima sve više“ ali nema ko da ga uradi, te da sadašnji menadžment „nije na visini zadatka“.

Gašić je posebno naglasio da Ministarstvo odbrane traži rešenja za probleme Kršik Akumulatora, koji su veoma važna fabrika.

„Ta fabrika je privatizovana. Tražimo načina kako da je vratimo jer ona nema vlasnika“, kazao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Krušik Akumulatori su privatizovani 2007, kada ih je za 57 miliona dinara kupila Euro Balkan korporacija u kojoj su bili i Zoran Čičak i Zoran Peručić. Problemi su počeli kada je novac po kupoprodajnom ugovoru isplaćen, a većinski vlasnici, su prema tvrdnjama sindilkalaca, prestali da ulažu u proizodnju i počeli da rasprodaju fabriku, koja mesecima ne radi.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 4 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...