Gorenje Valjevo (foto: Gorenje)
Gorenje Valjevo (foto: Gorenje)
06.04.2022, 13:30

Sajam zapošljavanja u Valjevu – ambiciozan nastup Gorenja u susret značajnoj investiciji

č: | fb:

Fabrika Gorenje Valjevo, evropski centar za proizvodnju rashladnih uređaja kompanije Hisense i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, ambiciozno će nastupiti na sajmu zapošljavanja u Valjevu. Nova investicija u proizvodne kapacitete, najavljena od strane Hisense Europa za 2022. godinu, omogućiće zapošljavanje više od 1000 novih radnikau naredne tri godine u valjevskoj fabrici, koja je jedan od najznačajnijih poslodavaca u ovomdelu Srbije.

 

"Gorenje Valjevo je jedna od samo osam kompanijau Srbiji koje su dobile posebne zahvalnice za saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, povodom obeležavanja stogodišnjice institucije tržišta rada u Srbiji" izjavio je, pozivajući građane na Sajam zapošljavanja Milan Đenadić, direktor NSZ– filijaleValjevo i dodao da "očekuje dinamičan razvoj grada Valjeva i valjevskog kraja kome će zasigurno doprineti i nova investicija Hisense Europa u Valjevu".

 

Sajam zapošljavanja u Valjevu biće održan 8. aprila od 10 do 13 časova u "Omni centru".

 

U valjevskoj fabricikoja zaposleno je preko 1.600 ljudi, za šesnaest godina proizvedeno je preko devet miliona, a samo u 2021. čak 950.000 aparata Gorenje i Hisense, od kojih je preko 90 posto namenjeno izvozu u preko 50 zemalja sveta.


Posvećena održivom razvoju, fabrika Gorenje Valjevo poznata je po čistoj tehologiji, odgovornom postupanju prema zaštiti životne sredine i kontinuiranom i otvorenom dijalogu sa sindikatima. Novi trogodišnji kolektivni ugovor potpisan je u maju 2021. nakon višemesečnih pregovora u kome su konstruktivno učestvovala dva reprezentativna sindikata i poslodavac.

 

Kao deo multinacionalne kompanije Gorenje Valjevo nudi mogućnost profesionalnog  usavršavanja u zemlji i inostranstvu, uz priznanja za kvalitetan rad kroz programe stimulacija za individualni i timski doprinos poslovanju.

 

Aktuelno

Lazar Gojković i Kim Lahdevirte (foto: www.valjevo.rs)
Sa gradonačelnikom, u Gimnaziji i Šestoj školi Pre 23 sati 19 minuta

Ambasador Finske posetio Valjevo

Ambasador Finske u Srbiji Kim Lahdevirte boravio je u Valjevu. Nakon prijema kod gradonačelnika, ambasador i njegova supruga su, sa predstavnicima Društva srpsko-finskog prijateljstva, posetili...  · 6 komentara

Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Od danas na Ubu Pre 4 sati 1 minuta

Dečji festival "Prolećno pozorištance"

Treći revijalni festival predstava za decu "Prolećno pozorištance" danas će na Ubu biti otvoren na velikoj sceni Doma kulture, a do 7. aprila najmlađa publika imaće priliku da pogleda osam...  · 1 komentar

Budući tržni centar Nova (foto: )
Prvi tržni centar u ubskoj opštini Pre 1 dan 1 sati

U Stublenici se gradi tržni centar "NOVA"

U toku su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, "NOVA". Zauzimaće površinu od oko 11.000 kvadrata na lokaciji u selu Stublenica, vrednost iinvesticije...  · 5 komentara