Gorenje Valjevo (foto: Gorenje)
Gorenje Valjevo (foto: Gorenje)
06.04.2022, 13:30

Sajam zapošljavanja u Valjevu – ambiciozan nastup Gorenja u susret značajnoj investiciji

č: | fb:

Fabrika Gorenje Valjevo, evropski centar za proizvodnju rashladnih uređaja kompanije Hisense i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, ambiciozno će nastupiti na sajmu zapošljavanja u Valjevu. Nova investicija u proizvodne kapacitete, najavljena od strane Hisense Europa za 2022. godinu, omogućiće zapošljavanje više od 1000 novih radnikau naredne tri godine u valjevskoj fabrici, koja je jedan od najznačajnijih poslodavaca u ovomdelu Srbije.

 

"Gorenje Valjevo je jedna od samo osam kompanijau Srbiji koje su dobile posebne zahvalnice za saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, povodom obeležavanja stogodišnjice institucije tržišta rada u Srbiji" izjavio je, pozivajući građane na Sajam zapošljavanja Milan Đenadić, direktor NSZ– filijaleValjevo i dodao da "očekuje dinamičan razvoj grada Valjeva i valjevskog kraja kome će zasigurno doprineti i nova investicija Hisense Europa u Valjevu".

 

Sajam zapošljavanja u Valjevu biće održan 8. aprila od 10 do 13 časova u "Omni centru".

 

U valjevskoj fabricikoja zaposleno je preko 1.600 ljudi, za šesnaest godina proizvedeno je preko devet miliona, a samo u 2021. čak 950.000 aparata Gorenje i Hisense, od kojih je preko 90 posto namenjeno izvozu u preko 50 zemalja sveta.


Posvećena održivom razvoju, fabrika Gorenje Valjevo poznata je po čistoj tehologiji, odgovornom postupanju prema zaštiti životne sredine i kontinuiranom i otvorenom dijalogu sa sindikatima. Novi trogodišnji kolektivni ugovor potpisan je u maju 2021. nakon višemesečnih pregovora u kome su konstruktivno učestvovala dva reprezentativna sindikata i poslodavac.

 

Kao deo multinacionalne kompanije Gorenje Valjevo nudi mogućnost profesionalnog  usavršavanja u zemlji i inostranstvu, uz priznanja za kvalitetan rad kroz programe stimulacija za individualni i timski doprinos poslovanju.

 

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 11 sati 17 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 21 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 11 sati 17 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...