Gorenje Valjevo (foto: Gorenje)
Gorenje Valjevo (foto: Gorenje)
06.04.2022, 13:30

Sajam zapošljavanja u Valjevu – ambiciozan nastup Gorenja u susret značajnoj investiciji

č: | fb:

Fabrika Gorenje Valjevo, evropski centar za proizvodnju rashladnih uređaja kompanije Hisense i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, ambiciozno će nastupiti na sajmu zapošljavanja u Valjevu. Nova investicija u proizvodne kapacitete, najavljena od strane Hisense Europa za 2022. godinu, omogućiće zapošljavanje više od 1000 novih radnikau naredne tri godine u valjevskoj fabrici, koja je jedan od najznačajnijih poslodavaca u ovomdelu Srbije.

 

"Gorenje Valjevo je jedna od samo osam kompanijau Srbiji koje su dobile posebne zahvalnice za saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, povodom obeležavanja stogodišnjice institucije tržišta rada u Srbiji" izjavio je, pozivajući građane na Sajam zapošljavanja Milan Đenadić, direktor NSZ– filijaleValjevo i dodao da "očekuje dinamičan razvoj grada Valjeva i valjevskog kraja kome će zasigurno doprineti i nova investicija Hisense Europa u Valjevu".

 

Sajam zapošljavanja u Valjevu biće održan 8. aprila od 10 do 13 časova u "Omni centru".

 

U valjevskoj fabricikoja zaposleno je preko 1.600 ljudi, za šesnaest godina proizvedeno je preko devet miliona, a samo u 2021. čak 950.000 aparata Gorenje i Hisense, od kojih je preko 90 posto namenjeno izvozu u preko 50 zemalja sveta.


Posvećena održivom razvoju, fabrika Gorenje Valjevo poznata je po čistoj tehologiji, odgovornom postupanju prema zaštiti životne sredine i kontinuiranom i otvorenom dijalogu sa sindikatima. Novi trogodišnji kolektivni ugovor potpisan je u maju 2021. nakon višemesečnih pregovora u kome su konstruktivno učestvovala dva reprezentativna sindikata i poslodavac.

 

Kao deo multinacionalne kompanije Gorenje Valjevo nudi mogućnost profesionalnog  usavršavanja u zemlji i inostranstvu, uz priznanja za kvalitetan rad kroz programe stimulacija za individualni i timski doprinos poslovanju.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 34 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 11 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara