Nova fabrika Gorenje Hisense Valjevo 3  (foto: Gorenje Hisense)
Nova fabrika Gorenje Hisense Valjevo 3 (foto: Gorenje Hisense)
21.07.2022, 09:14

Počeli radovi na izgradnji novog pogona Hisense Europe u Valjevu

č: | fb:

Korporacija Hisense investiraće preko 40 miliona evra u novi pogon za proizvodnju najsavremenijih rashladnih uređaja u Valjevu. Nova fabrika "Valjevo 3" proizvodiće rashladne uređaje brendova Hisense, Gorenje i Asko, pre svega za izvoz na zahtevna evropska tržišta. Završetak radova i otvaranje fabrike planirani su za februar 2023. godine.

 

Gorenje uspešno posluje u Valjevu već 16 godina i obezbeđuje više od 1.600 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga. Početak rada nove fabrike značiće angažovanje još 1.000 zaposlenih u naredne tri godine. Fabrika se gradi pored postojeće fabričke lokacije na površini od 45.000 kvadrata na kojoj će biti smeštena savremena proizvodna hala površine 30.000 kvadrata, magacini i moderni restoran za zaposlene.

 

Planirana proizvodnja u novoj fabrici iznosiće 750 hiljada side-by-side aparata godišnje, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Hisense Gorenja Valjevo do 2025. godine iznositi čak 1,7 miliona aparata godišnje. Najmoderniji rashladni uređaji iz Valjeva naći će svoje mesto u domovima širom Evrope – na praktično svim evropskim tržištima sa kojima Hisense već posluje.

Nova fabrika Gorenje Hisense Valjevo 3

Nova fabrika Gorenje Hisense Valjevo 3

 

Od otvaranja prve fabrike u Valjevu je proizvedeno preko devet miliona aparata, dok je broj proizvedenih uređaja samo u 2021. godini premašio 950 hiljada. Čak 92 posto ukupne proizvodnje je izvezeno na evropska tržišta, što je ovu fabriku pozicioniralo na listu najvećih izvoznika iz Srbije.

 

Gorenje je od 2018. godine deo multinacionalne korporacije Hisense, jednog od vodećih svetskih proizvođača potrošačke elektronike i kućnih aparata, sa preko 90.000 zaposlenih širom sveta. Korporacija Hisense fokusirana je na najnovije tehnološke trendove kako bi razvila inovativna rešenja prilagođena kupcima, koja mogu značajno povećati kvalitet života.

 

Svoje aktivnosti zasniva na snažnoj distributivnoj mreži širom sveta, posebno u Evropi. Hisense Europe, kao evropski deo grupe Hisense, obuhvata proizvodne pogone u Srbiji, Sloveniji i Češkoj, razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Češkoj i Sloveniji, kao i 27 prodajnih kompanija.

 

Korporacija Hisense kontinuirano ulaže u jačanje evropske proizvodnje i razvojne baze. Osim ulaganja u novu fabriku u Valjevu, značajne investicije su uložene u uspostavljanje fabrike Hisense Europe Electronics u Velenju, koja proizvodi televizore robne marke Hisense za evropska tržišta, a ove godine biće otvoren i R& D centar Hisense Europe, u kome će se razvijati aparati brendova Hisense, Gorenje i Asko za globalno tržište.

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka Pre 22 sati 35 minuta

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara

Dom zdralja (foto: Branko Petrović)
Evropska nedelja prevencije Pre 20 sati 41 minuta

"Rak grlića materice – rak koji možemo sprečiti"

U toku je Evropska nedelja prevencije raka grlića materice, od 23. do 29. januara. Bolest je stopostotno izlečiva ako se na vreme otkrije, što ukazuje na važnost prevencije i redovnih pregleda.

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Eksplozija u Kapislani 26.01.2023

Povređene dve radnice u "Krušiku"

Dve radnice valjevskog "Krušika" povređene su, jedna teže, jedna lakše, danas prilikom eksplozije kapisle u kapislani ove fabrike namenske industrije.  · 8 komentara