HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
24.08.2022, 06:44

Krušik: Novi poslovi i povećanje plata

č: | fb:

Holding kompanija "Krušik” je na putu da dostigne najviši iznos ugovaranja u poslednjih nekoliko decenija, a radnike krajem ove godine, posle dužeg vremena, očekuje povećanje plate, saopšteno je iz valjevske vojne fabrike.

 

U saopštenju, koje je reakcija na negativno pisanje pojedinih medija o stanju u ovoj fabrici, se navodi da "Krušik postaje fabrika kojoj se veruje".

 

"Ugovori za koje su do sada dobijene izvozne dozvole obezbeđuju uposlenost do kraja ove i veći deo prve polovine naredne godine. Svesni smo činjenice da Republika Srbija spada u red najzahtevnijih i najodgovornijih zemalja u svetu kada su u pitanju procedure za izdavanja dozvola za spoljnotrgovinski promet naoružanja i vojne opreme što je više puta potvrđeno od strane nadležnih međunarodnih institucija. Iskreno se nadamo da će Krušik dobijanjem dozvola za celokupan ugovoreni posao imati punu uposlenost u naredne dve do tri godine. Svesni smo takođe da aktuelno državno rukovodstvo čini ogromne napore da pomogne Krušiku na putu njegove konsolidacije pa su realna i očekivanja da će fabrika imati potpunu poslovnu stabilnost u narednom trogodišnjem periodu", navodi se u saopštenju i dodaje:

 

"Krušik je uz ogromna odricanja uspeo da zaustavi negativne trendove u svom poslovanju. Da je to tako najbolje potvrđuje veliki broj zaključenih ugovora, izuzetno velika zainteresovanost kupaca za proizvode Krušika, bruto zarada od oko dva miliona dolara koja se redovno izmiruje na mesečnom nivou, preko hiljadu zaposlenih koji su prevedeni u status na neodređeno, 1.944 zaposlenih koji su ostvarili pravo na otežane uslove rada u nivou socijalno najodgovornijih fabrika u Srbiji (za pojedina radna mesta povećanje je 27 posto u odnosu na osnovnu zaradu), preko 130 zaposlenih kojima su uvećane grupe složenosti radnog mesta, više osvojenih novih proizvoda i nakon višegodišnje stagnacije, plasman proizvoda na ona tržišta na kojima do sada fabrika nije bila zastupljena. Krušik krajem ove godine, posle dužeg vremena, predviđa povećanje cene radnog sata zaposlenog, što je još jedan od koraka u pravcu podizanja zadovoljstva zaposlenih na čemu će se posebno raditi u narednoj godini u skladu sa utvrđenom poslovnom politkom", saopšteno je iz valjevske vojne fabrike.

 

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka Pre 21 sati 58 minuta

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara

Dom zdralja (foto: Branko Petrović)
Evropska nedelja prevencije Pre 20 sati 4 minuta

"Rak grlića materice – rak koji možemo sprečiti"

U toku je Evropska nedelja prevencije raka grlića materice, od 23. do 29. januara. Bolest je stopostotno izlečiva ako se na vreme otkrije, što ukazuje na važnost prevencije i redovnih pregleda.

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Eksplozija u Kapislani 26.01.2023

Povređene dve radnice u "Krušiku"

Dve radnice valjevskog "Krušika" povređene su, jedna teže, jedna lakše, danas prilikom eksplozije kapisle u kapislani ove fabrike namenske industrije.  · 8 komentara