Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2023, 08:26

Krušik saopštio: "formirana komisija za utvrđivanje uzroka vanrednog događaja i posledice"

č: | fb:

Valjevska fabrika "Krušik" je saopštila da je "formirana komisija za utvrđivanje uzroka vanrednog događaja i posledice".

 

Kako se navodi u saopštenju, u HK "Krušik", dana 26.01.2023. godine, u 12:05, u pogonu kapislane došlo je do aktiviranja kapisle prilikom pertlovanja, pri čemu je došlo do tehnološke eksplozije.

 

Tom prilikom, zaposlena Z.U. rođena 1981. godine, zadobila je povrede prstiju i lica, od čega je jedan prst (domali na desnoj ruci) polomljen, a ostalo su blaže posekotine.

 

Zaposlena je odmah upućena u Urgentni centar Valjevske bolnice, gde je zbrinuta, nakon čega je puštena na kućno lečenje.

 

"Pomenuti događaj nije naneo štetu proizvodnom objektu i nije imao značajan uticaj na životnu sredinu", navodi sa u saopštenju HK "Krušik".

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 19 sati 11 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 22 sati 49 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 19 sati 52 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.