Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2023, 08:34

Krušik nije povezan sa prodajom raketa Ukrajini

č: | fb:

Nakon što su na društvenim mrežama objavljeni papiri o izvozu oružja iz Krušika u Ukrajinu, i pisanja begradskih medija o tome, iz valjevske fabrike je demantovano da je Krušik povezan sa prodajom raketa krajnjem korisniku iz Ukrajine.

 

"Kao i mnogo puta do sada, bez prethodne provere, ne obazirući se na štetne efekte svog brzopletog rada, pojedini mediji su prenosili vest o prodaji Krušikovih raketa. Ovom prilikom, informišemo javnost da kompanija Krušik ni na koji način nije povezana sa prodajom raketa krajnjem korisniku iz Ukrajine. Uvidom u objavljenu dokumentaciju, uzevši u obzir mogućnosti računarskih programa i maštovitost novinara, izražavamo sumnju u autentičnost dokumenata, budući da se spominju dve različite rakete.

 

Bez uticaja na kreiranje današnjih vesti, bez saglasnosti za objavu u medijima i ne svojom krivicom, Krušik se ponovo našao u središtu negativnih zbivanja, zahvaljujući neprofesionalnom obavljanju novinarskog posla.

 

Apelujemo na određene medijske redakcije, da u ovoj kompleksnoj situaciji, ne izgube iz vida misao da se ovakvim delovanjem nanosi šteta i loša reputacija Republici Srbiji, namenskoj industriji Srbije i fabrici Krušik. Ljubazno vas molimo, da sve informacije proverite pre objave na svojim portalima", navodi se u demantiju HK Krušik.

 

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 8 sati 40 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 40 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...