Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
29.03.2023, 10:39

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

č: | fb:

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike, objavljeno je na sajtu USS Sloga.

 

Prema rečima predstavnika sindikata izlaznost je bila 95 odsto, a Nadzorni odbor fabrike je za 13 časova zakazao hitnu sednicu na kojoj će se razmatrati zahtevi radnika.

 

Nezadovoljni svojim platama, radnici Krušika zahtevaju povišicu od 10.000 dinara u neto iznosu kako bi njihove zarade makar delimično pratile inflaciju.

 

Štrajk je inicirala grupa nezadovoljnih radnika iz Krušikove Livnice, nakon čega su im se pridružili radnici iz ostalih pogona vojnog dela fabrike, a podržan je od strane četiri reprezentativna sindikata u fabrici – Sindikata Sloga, Samostalnog sindikata, Nezavisnosti i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije.

 

Sve eventualne dalje akcije u vezi radikalizacije štrajka, prema najavama iz sindikata, preduzeće se u skladu sa odlukama u vezi njihovih zahteva koje bude doneo Nadzorni odbor.

 

Kolubarske.rs nezvanično saznaju da se ne isključuje mogućnost celodnevnog štrajka naredne sedmice u valjevskoj fabrici ukoliko Nadzorni odbor HK "Krušik" ne prihvati zahteve radnika. 

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 20 sati 33 minuta

Što dolikuje volu, ne dolikuje Jupiteru!

Ocenjivanje načina na koji se u skupštinama vode sednice, sastavni je deo ocenjivanja sednica i parlamentarizma uopšte. U tom smislu ni prvo vođenje sednice naše gradske Skupštine, ne zaslužuje...  · 9 komentara

 (foto: )
Otvoren do 1. septembra Pre 18 sati 6 minuta

Konkurs za književnu nagradu "Radovan Beli Marković"

Biblioteka "Radovan Beli Marković" iz Lajkovca raspisala je početkom jula Konkurs za književnu nagradu za roman ili knjigu pripovedaka (priča) objavljene na srpskom jeziku u prošloj ili ovoj...