Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
29.03.2023, 10:39

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

č: | fb:

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike, objavljeno je na sajtu USS Sloga.

 

Prema rečima predstavnika sindikata izlaznost je bila 95 odsto, a Nadzorni odbor fabrike je za 13 časova zakazao hitnu sednicu na kojoj će se razmatrati zahtevi radnika.

 

Nezadovoljni svojim platama, radnici Krušika zahtevaju povišicu od 10.000 dinara u neto iznosu kako bi njihove zarade makar delimično pratile inflaciju.

 

Štrajk je inicirala grupa nezadovoljnih radnika iz Krušikove Livnice, nakon čega su im se pridružili radnici iz ostalih pogona vojnog dela fabrike, a podržan je od strane četiri reprezentativna sindikata u fabrici – Sindikata Sloga, Samostalnog sindikata, Nezavisnosti i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije.

 

Sve eventualne dalje akcije u vezi radikalizacije štrajka, prema najavama iz sindikata, preduzeće se u skladu sa odlukama u vezi njihovih zahteva koje bude doneo Nadzorni odbor.

 

Kolubarske.rs nezvanično saznaju da se ne isključuje mogućnost celodnevnog štrajka naredne sedmice u valjevskoj fabrici ukoliko Nadzorni odbor HK "Krušik" ne prihvati zahteve radnika. 

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 17 sati 52 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 21 sati 47 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara