Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
29.03.2023, 10:39

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

č: | fb:

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike, objavljeno je na sajtu USS Sloga.

 

Prema rečima predstavnika sindikata izlaznost je bila 95 odsto, a Nadzorni odbor fabrike je za 13 časova zakazao hitnu sednicu na kojoj će se razmatrati zahtevi radnika.

 

Nezadovoljni svojim platama, radnici Krušika zahtevaju povišicu od 10.000 dinara u neto iznosu kako bi njihove zarade makar delimično pratile inflaciju.

 

Štrajk je inicirala grupa nezadovoljnih radnika iz Krušikove Livnice, nakon čega su im se pridružili radnici iz ostalih pogona vojnog dela fabrike, a podržan je od strane četiri reprezentativna sindikata u fabrici – Sindikata Sloga, Samostalnog sindikata, Nezavisnosti i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije.

 

Sve eventualne dalje akcije u vezi radikalizacije štrajka, prema najavama iz sindikata, preduzeće se u skladu sa odlukama u vezi njihovih zahteva koje bude doneo Nadzorni odbor.

 

Kolubarske.rs nezvanično saznaju da se ne isključuje mogućnost celodnevnog štrajka naredne sedmice u valjevskoj fabrici ukoliko Nadzorni odbor HK "Krušik" ne prihvati zahteve radnika. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 11 sati 4 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 8 sati 13 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 11 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara