HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
30.03.2023, 11:07

Rukovodstvo Krušika predlaže povećanje zarade od dve do pet hiljada dinara

č: | fb:

Rukovodstvo valjevske fabrike "Krušik" predložilo je povećanje zarade zaposlenih, i to za najugroženije, u visini od 2000 do 5000 dinara u zavisnosti od grupe složenosti, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj predlog je rezultat jučerašnjeg razgovora predstavnika štrajkačkog odbora fabrike, sindikata, rukovodstva i predsednika Nadzornog odbora "Krušika", koji je usledio nakon jednočasovnog štrajka upozorenja nezadovoljnih radnika koji je održan u sredu u fabričkom krugu.

 

"Na osnovu trenutnih mogućnosti i ostvarene realizacije u prvom kvartalu, koja je ispod planirane, rukovodstvo predlaže povećanje zarade zaposlenih za najugroženije, odnosno one koji imaju najniže grupe složenosti, ta isplata bi se realizovale u aprilu, i to: od 8 do 11 grupe isplatiti zaradu uvećanu za 5.000 dinara, od 12 do 13 grupe isplatitit zaradu uvećanu za 2.000 dinara", piše u zaključku sa sastanka u koji su Kolubarske.rs imale uvid.

 

Kako je navedeno, štrajkački odbor se obavezuje da razgovara sa zaposlenima i da iznese zvaničan stav zaposlenih u vezi predloga rukovodstva fabrike.

 

Podsećamo, zaposleni u Holding korporaciji "Krušik", zajedno sa odborima četiri reprezentativna sindikata, organizovali su u sredu jednočasovni štrajk upozorenja, tražeći povećanje zarada za 10.000 dinara u neto iznosu. Prema navodima radnika, od 10 do 11 sati, ogromna većina zaposlenih je prekinula rad i okupila se u krugu fabrike. Njihov protes je usledio nakon, kako se nezvanično saznaje, neuspelih razgovora rukovodstva fabrike i štrajkačkog odbora u utorak.

 

Predstavnici štrajkačkog odbora i sindikata nakon jednočasovne obustave rada u sredu nisu bili raspoloženi da daju zvanične informacije o ovom protestu, kao ni zvanične informacije o jučerašnjem sastanku predsednika Nadzornog odbora, rukovodstva i zaposlenih, koji je usledio nekoliko časova nakon štrajka upozorenja.

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...