HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
30.03.2023, 11:07

Rukovodstvo Krušika predlaže povećanje zarade od dve do pet hiljada dinara

č: | fb:

Rukovodstvo valjevske fabrike "Krušik" predložilo je povećanje zarade zaposlenih, i to za najugroženije, u visini od 2000 do 5000 dinara u zavisnosti od grupe složenosti, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj predlog je rezultat jučerašnjeg razgovora predstavnika štrajkačkog odbora fabrike, sindikata, rukovodstva i predsednika Nadzornog odbora "Krušika", koji je usledio nakon jednočasovnog štrajka upozorenja nezadovoljnih radnika koji je održan u sredu u fabričkom krugu.

 

"Na osnovu trenutnih mogućnosti i ostvarene realizacije u prvom kvartalu, koja je ispod planirane, rukovodstvo predlaže povećanje zarade zaposlenih za najugroženije, odnosno one koji imaju najniže grupe složenosti, ta isplata bi se realizovale u aprilu, i to: od 8 do 11 grupe isplatiti zaradu uvećanu za 5.000 dinara, od 12 do 13 grupe isplatitit zaradu uvećanu za 2.000 dinara", piše u zaključku sa sastanka u koji su Kolubarske.rs imale uvid.

 

Kako je navedeno, štrajkački odbor se obavezuje da razgovara sa zaposlenima i da iznese zvaničan stav zaposlenih u vezi predloga rukovodstva fabrike.

 

Podsećamo, zaposleni u Holding korporaciji "Krušik", zajedno sa odborima četiri reprezentativna sindikata, organizovali su u sredu jednočasovni štrajk upozorenja, tražeći povećanje zarada za 10.000 dinara u neto iznosu. Prema navodima radnika, od 10 do 11 sati, ogromna većina zaposlenih je prekinula rad i okupila se u krugu fabrike. Njihov protes je usledio nakon, kako se nezvanično saznaje, neuspelih razgovora rukovodstva fabrike i štrajkačkog odbora u utorak.

 

Predstavnici štrajkačkog odbora i sindikata nakon jednočasovne obustave rada u sredu nisu bili raspoloženi da daju zvanične informacije o ovom protestu, kao ni zvanične informacije o jučerašnjem sastanku predsednika Nadzornog odbora, rukovodstva i zaposlenih, koji je usledio nekoliko časova nakon štrajka upozorenja.

 

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 16 sati 25 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 20 sati 20 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara