HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
30.03.2023, 11:07

Rukovodstvo Krušika predlaže povećanje zarade od dve do pet hiljada dinara

č: | fb:

Rukovodstvo valjevske fabrike "Krušik" predložilo je povećanje zarade zaposlenih, i to za najugroženije, u visini od 2000 do 5000 dinara u zavisnosti od grupe složenosti, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj predlog je rezultat jučerašnjeg razgovora predstavnika štrajkačkog odbora fabrike, sindikata, rukovodstva i predsednika Nadzornog odbora "Krušika", koji je usledio nakon jednočasovnog štrajka upozorenja nezadovoljnih radnika koji je održan u sredu u fabričkom krugu.

 

"Na osnovu trenutnih mogućnosti i ostvarene realizacije u prvom kvartalu, koja je ispod planirane, rukovodstvo predlaže povećanje zarade zaposlenih za najugroženije, odnosno one koji imaju najniže grupe složenosti, ta isplata bi se realizovale u aprilu, i to: od 8 do 11 grupe isplatiti zaradu uvećanu za 5.000 dinara, od 12 do 13 grupe isplatitit zaradu uvećanu za 2.000 dinara", piše u zaključku sa sastanka u koji su Kolubarske.rs imale uvid.

 

Kako je navedeno, štrajkački odbor se obavezuje da razgovara sa zaposlenima i da iznese zvaničan stav zaposlenih u vezi predloga rukovodstva fabrike.

 

Podsećamo, zaposleni u Holding korporaciji "Krušik", zajedno sa odborima četiri reprezentativna sindikata, organizovali su u sredu jednočasovni štrajk upozorenja, tražeći povećanje zarada za 10.000 dinara u neto iznosu. Prema navodima radnika, od 10 do 11 sati, ogromna većina zaposlenih je prekinula rad i okupila se u krugu fabrike. Njihov protes je usledio nakon, kako se nezvanično saznaje, neuspelih razgovora rukovodstva fabrike i štrajkačkog odbora u utorak.

 

Predstavnici štrajkačkog odbora i sindikata nakon jednočasovne obustave rada u sredu nisu bili raspoloženi da daju zvanične informacije o ovom protestu, kao ni zvanične informacije o jučerašnjem sastanku predsednika Nadzornog odbora, rukovodstva i zaposlenih, koji je usledio nekoliko časova nakon štrajka upozorenja.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 13 sati 29 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 39 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 13 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara