Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
15.04.2023, 06:58

U "Krušiku" ponovo jednočasovni štrajk upozorenja

č: | fb:

Odbori četiri reprezentativna sindikata u HK "Krušik" - Samostalni sindikat Srbije, Sindikat Sloga, ASNS i Sindikat Nezavisnost doneli su odluku o stupanju u štrajk upozorenja u sredu, 19. aprila sa početkom u 10 časova, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Kako je navedeno u Odluci, postupajući po zahtevima radnika odbori četiri fabrička sindikata doneli su odluku o stupanju u štrajk upozorenja zahtevajući povećanje zarade za 25 posto u neto iznosu.

 

"Štrajkački odbor poziva poslodavca da odmah po dobijanju Odluke o stupanju u štrajk upozorenja otpočne pregovore sa predstavnicima Štrajkačkog odbora, koji zastupaju radnike, radi sporazumnog rešavanja spora, a koji se odnosi na zahtev za povećanje zarade", navodi se u Odluci.

 

Mesto okupljanja radnika, koji će obustaviti rad od 10 do 11 časova, biće na platou ispred upravne zgrade HK "Krušik".

 

Od predstavnika fabričkih sindikata nismo saznali da li su već razgovarali sa rukovodstvom fabrike o zahtevu, niti nam je potvrđeno da će u sredu stupiti u štrajk upozorenja.

 

Podsetimo, nezadovoljni radnici valjevske vojne fabrike, uz podršku četiri reprezentativna sindikata, su 29. marta održali jednočasovni štrajk upozorenja. Oni su tada zahtevali povišicu od 10.000 dinara u neto iznosu kako bi njihove zarade makar delimično pratile inflaciju.

 

Poslovodstvo i Nadzorni odbor fabrike su razmatrali zahtev radnika, koji nije prihvaćen, nego je predloženo povećanje zarade i to za najugroženije u visini od 2000 do 5000 dinara u zavisnosti od grupe složenosti, međutim radnici to nisu prihvatili. 

 

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 19 sati 37 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...