Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
15.04.2023, 06:58

U "Krušiku" ponovo jednočasovni štrajk upozorenja

č: | fb:

Odbori četiri reprezentativna sindikata u HK "Krušik" - Samostalni sindikat Srbije, Sindikat Sloga, ASNS i Sindikat Nezavisnost doneli su odluku o stupanju u štrajk upozorenja u sredu, 19. aprila sa početkom u 10 časova, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Kako je navedeno u Odluci, postupajući po zahtevima radnika odbori četiri fabrička sindikata doneli su odluku o stupanju u štrajk upozorenja zahtevajući povećanje zarade za 25 posto u neto iznosu.

 

"Štrajkački odbor poziva poslodavca da odmah po dobijanju Odluke o stupanju u štrajk upozorenja otpočne pregovore sa predstavnicima Štrajkačkog odbora, koji zastupaju radnike, radi sporazumnog rešavanja spora, a koji se odnosi na zahtev za povećanje zarade", navodi se u Odluci.

 

Mesto okupljanja radnika, koji će obustaviti rad od 10 do 11 časova, biće na platou ispred upravne zgrade HK "Krušik".

 

Od predstavnika fabričkih sindikata nismo saznali da li su već razgovarali sa rukovodstvom fabrike o zahtevu, niti nam je potvrđeno da će u sredu stupiti u štrajk upozorenja.

 

Podsetimo, nezadovoljni radnici valjevske vojne fabrike, uz podršku četiri reprezentativna sindikata, su 29. marta održali jednočasovni štrajk upozorenja. Oni su tada zahtevali povišicu od 10.000 dinara u neto iznosu kako bi njihove zarade makar delimično pratile inflaciju.

 

Poslovodstvo i Nadzorni odbor fabrike su razmatrali zahtev radnika, koji nije prihvaćen, nego je predloženo povećanje zarade i to za najugroženije u visini od 2000 do 5000 dinara u zavisnosti od grupe složenosti, međutim radnici to nisu prihvatili. 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 35 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 24 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.