Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
21.04.2023, 11:15

Kada najmanje gradite korupcija je najveća, a kada najviše gradite korupcija je najmanja!?

č: | fb:

Predsednik Aleksandar Vučić je, nakon ceremonije otvaranja pogona nemačke kompanije Bizerba u Valjevu, odgovarao na pitanja novinara. Rekao je da "danas neće da govori, a samim tim ni da odgovara na pitanja, u vezi sa Kosovom i Republikom Srpskom jer će o tome govoriti na TV Prva, ali mogu pitanja vezana za ekonomuju i Valjevo".  

 

S obzirom na to da smo prema Vučićevim rečima lideri u Regionu po rastu BDP, povećanju plata i penzija, po kilometarima izgrađenih pruga i puteva..., jednom rečju u svemu, pitali smo predsednika kako stojimo sa korupcijom, da li je stepen korupcije danas veći nego 2012. i da li smo i po korupciji lideri u Regionu?

 

- Mislim da je ovo izvanredno pitanje i hvala Vam na tom pitanju. Vidite, kada imate korupciju najizraženiju, a siguran sam da je i danas ima u meri koja je nedozvoljiva, a možete da mislite kolika je korupcija bila onda kada niste gradili ništa. Znate onaj put, kada idete od Osečine ka Loznici, e taj put smo mi izgradili, a ne neki drugi. I sve ove puteve ovde koje gradimo, a to nije običan put, već je brza saobraćajnica Valjevo-Lajkovac, gradimo mi. Nisu gradili neki drugi. A da vam ne pričam od mioničkih sela ka Divčibarama kako i na koji način i ko je gradio. Pa, mi! Možete da mislite kolika je onda korupcija bila – kazao je Aleksandar Vučić.

 

On nije odgovorio na pitanje da li je Srbija lider u Reginu po stepenu korupcije, niti je konkretno odgovorio na pitanje koliko je korupcije bilo do 2012, a koliko u poslednjih 10 godina od kada je SNS na vlasti? Predsednik je, kako je rekao, "sasvim siguran da korupcije ima", ali umesto da pozove nadležne organe da ispitaju to u šta je siguran, Vučić je pozvao novinare da podnesu krivične prijave.

 

- Molim da nadležnim organima podnesete krivične prijave i da sva svoja saznanja iskažete, i da odmah krenemo u akciju hapšenja korumpiranih ljudi. A ja mislim da rezultat najbolje pokazuje. Kada najmanje gradite tada vam je stepen korupcije najveći. Kada najviše gradite, voleli vi to ili ne, tada je stepen korupcije najmanji. Da li korupcije ima, pa ima je, i uvek je važno boriti se protiv korupcije - rekao je Vučić, ali nije naveo kako se bori protiv korupcije koje, kako je rekao, ima!

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...