Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
08.06.2023, 06:57

"Krušik" i dalje u v.d. stanju i pored konkursa za izbor direktora koji je okončan u oktobru prošle godine

č: | fb:

I pored konkursa za izbor generalnog direktora HK "Krušik", koji je okončan u oktobru prošle godne, valjevskom fabrikom i dalje rukovodi vršilac dužnosti generalnog direktora Jovanka Andrić, diplomirana inženjerka hemije.

 

Konkurs za izbor izvršnog-generalnog direktora HK "Krušik" okončan je 21. oktobra 2022. godine. Prema saznanjima Kolubarskih.rs na konkurs su se prijavili Jovanka Andrić, dosadašnja v.d. direktorka i Slobodan Đurić, izvršni direktor za tehničko-tehnološke poslove, čije je kandidature početkom decembra prošle godine razmatrao Nadzorni odbor fabrike, ali odluku o izboru odnosno imenovanju generalnog direktora nije doneo. 

 

Prema Statutu HK "Krušik", Nadzorni odbor, na osnovu javnog konkursa, bira izvršnog direktora koji će biti imenovan za generalnog direktora. "Nadzorni odbor je dužan da donese odluku o izboru izvršnog direktora u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na konkurs. Nadzorni odbor je dužan da o odluci koju je doneo povodom konkursa, obavesti svakog učesnika konkursa u roku od osam dana od dana donošenja odluke", piše u Statutu "Krušika".

 

Pojedini mediji su sredinom decembra 2022. godine preneli nezvaničnu vest: "Jovanka Andrić u naredne četiri godine biće na čelu Krušika. Nadzorni odbor vojne fabrike odlučio je da je postavi za direktora Krušika nakon konkursa koji je sproveden u oktobru".

 

Kolubarske.rs su u decembru prošle godine, a pre sedam dana ponovo, pitale Ministarstvo odbrane da li je konkurs okončan i da li je po konkursu izabran generalni direktor HK "Krušik" na mandat od četiri godine. Jovanku Andrić, s obzirom na to da je u Agenciji za privredne registre upisana kao v.d. generalnog direktora, pitali smo kada joj je produžen mandat vršioca dužnosti i da li je konkurs za izbor generalnog direktora HK "Krušik" poništen?

 

Odgovore na ova pitanja nismo dobili.

 

Podsetimo, Nadzorni odbor HK "Krušik" je 22. juna 2021. godine smenio generalnog direktora Vladana Lukića, a na mesto vršioca dužnosti direktora, do izbora generalnog direktora po konkursu, postavljena je diplomirana inženjerka hemije Jovanka Andrić. Praktično, Jovanka Andrić je dve godine bez prekida u statusu vršioca dužnosti direktora valjevske vojne fabrike. 

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 53 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara