Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
08.06.2023, 06:57

"Krušik" i dalje u v.d. stanju i pored konkursa za izbor direktora koji je okončan u oktobru prošle godine

č: | fb:

I pored konkursa za izbor generalnog direktora HK "Krušik", koji je okončan u oktobru prošle godne, valjevskom fabrikom i dalje rukovodi vršilac dužnosti generalnog direktora Jovanka Andrić, diplomirana inženjerka hemije.

 

Konkurs za izbor izvršnog-generalnog direktora HK "Krušik" okončan je 21. oktobra 2022. godine. Prema saznanjima Kolubarskih.rs na konkurs su se prijavili Jovanka Andrić, dosadašnja v.d. direktorka i Slobodan Đurić, izvršni direktor za tehničko-tehnološke poslove, čije je kandidature početkom decembra prošle godine razmatrao Nadzorni odbor fabrike, ali odluku o izboru odnosno imenovanju generalnog direktora nije doneo. 

 

Prema Statutu HK "Krušik", Nadzorni odbor, na osnovu javnog konkursa, bira izvršnog direktora koji će biti imenovan za generalnog direktora. "Nadzorni odbor je dužan da donese odluku o izboru izvršnog direktora u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na konkurs. Nadzorni odbor je dužan da o odluci koju je doneo povodom konkursa, obavesti svakog učesnika konkursa u roku od osam dana od dana donošenja odluke", piše u Statutu "Krušika".

 

Pojedini mediji su sredinom decembra 2022. godine preneli nezvaničnu vest: "Jovanka Andrić u naredne četiri godine biće na čelu Krušika. Nadzorni odbor vojne fabrike odlučio je da je postavi za direktora Krušika nakon konkursa koji je sproveden u oktobru".

 

Kolubarske.rs su u decembru prošle godine, a pre sedam dana ponovo, pitale Ministarstvo odbrane da li je konkurs okončan i da li je po konkursu izabran generalni direktor HK "Krušik" na mandat od četiri godine. Jovanku Andrić, s obzirom na to da je u Agenciji za privredne registre upisana kao v.d. generalnog direktora, pitali smo kada joj je produžen mandat vršioca dužnosti i da li je konkurs za izbor generalnog direktora HK "Krušik" poništen?

 

Odgovore na ova pitanja nismo dobili.

 

Podsetimo, Nadzorni odbor HK "Krušik" je 22. juna 2021. godine smenio generalnog direktora Vladana Lukića, a na mesto vršioca dužnosti direktora, do izbora generalnog direktora po konkursu, postavljena je diplomirana inženjerka hemije Jovanka Andrić. Praktično, Jovanka Andrić je dve godine bez prekida u statusu vršioca dužnosti direktora valjevske vojne fabrike. 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 8 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 45 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara