Otvaranje fabrike Hansgrohe (foto: Hansgrohe)
Otvaranje fabrike Hansgrohe (foto: Hansgrohe)
27.06.2023, 13:06

Predsednik Srbije otvorio proizvodni pogon Hansgrohe u Valjevu

č: | fb:

Hansgrohe Grupa otvorila je u Valjevu proizvodni pogon za proizvodnju armatura za kupatila i kuhinje. U ovu fabriku, koja je izgađena u privrednoj zoni Valjevo za godinu i po dana, investirano je oko 85 miliona evra.

 

"Ovom investicijom jačamo našu proizvodnu mrežu u Evropi", rekao je Hans Jürgen Kalmbach, predsednik Upravnog odbora Hansgrohe, tokom svečanog otvaranja, kojem su prisustvovali predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i nemačka ambasadorka Anke Konrad.

Hans Jurgen Kalmbach

Hans Jurgen Kalmbach (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Ova fabrika je deo naše globalne proizvodne strategije, koja ima za cilj održavanje kratkih i sigurnih lanaca snabdevanja i transportnih puteva. Sa zadovoljstvom dočekujemo dolazak naših srpskih kolega u porodicu Hansgrohe", rekao je generalni direktor kompanije Hansgrohe.  

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je Hansgrohe "valjevski dragulj" i zahvalio se nemačkim investiroima koji su došli u Srbiju da ostanu i zajedno učestvuju u rastu i razvoju Srbije. 

 

"Vizija kompanije Hansgrohe je fokusirana na razvoj i inovacije i upravo tako su oni postali svetski lider u proizvodnji najkvalitetnije opreme za kuhinje i kupatila. Otvaranje fabrike u Valjevu je njihova najveća investicija u poslednjih 120 godina, što govori dovoljno njenom značaju. Drago mi je da je Valjevo dobilo iskusnog poslodavca, a Srbija velikog izvoznika. Proizvodi kompanije Hansgrohe nalaze se u najprestižnijim svetskim zdanjima, poput Burj Khalifa-e, a sada će isti ti proizvodi imati oznaku da su napravljeni u Valjevu", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Vučić je naglasio da je Hansgrohe važan kamen u beočugu uspešne Srbije, a posebno je zahvalio i ekskluzivno podelio vest da je upravo Hansgrohe preporučio našu zemlju svojim komšijama iz Crne šume, tako da se još jedan veliki investitor uskoro očekuje u Čačku.

 

On je dodao da danas u našoj zemlji 80 000 zaposlenih radi u nemačkim kompanijama, a da je ta zemlja i naš najveći spoljno-trgovinski partner. 

Hansgrohe

Hansgrohe (Foto: Kolubarske.rs)

Trenutno na novoj Hansgrohe lokaciji u Valjevu radi nešto manje od 100 ljudi, a na duži rok, u Valjevu će biti otvoreno do 1.000 radnih mesta.

 

U junu su radnici u Valjevu već počeli da rade na montaži, a ostale oblasti proizvodnje će se postepeno otvarati u nedeljama koje su pred nama. Zaposleni u valjevskom pogonu biće obučeni u Šiltahu, centrali kompanije, nekoliko nedelja unapred.

Hansgrohe

Hansgrohe (Foto: Kolubarske.rs)

 

Nova Hansgrohe fabrika izgrađena je u privrednoj zoni u Valjevu na parceli od 130.000 kvadratnih metara.

 

"To je najodrživija lokacija unutar Hansgrohe Grupe. Fotonaponski sistem na krovu, postrojenje za kombinovanu proizvodnju toplote i električne energije, korišćenje tzv. sive vode za toalete, izolacija krova debljine 26 centimetara i troslojna stakla na prozorima samo su neki od primera koji čine zgradu i njenu upotrebu održivim. Zbog toga je Hansgrohe dobio LEED sertifikat (Lider u energetski održivoj gradnji i zaštiti životne sredine), međunarodno priznatog sistema sertifikacije za ekološku izgradnju", saopštila je Hansgrohe Grupa. 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 17 sati 34 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara