Otvaranje fabrike Hansgrohe (foto: Hansgrohe)
Otvaranje fabrike Hansgrohe (foto: Hansgrohe)
27.06.2023, 13:06

Predsednik Srbije otvorio proizvodni pogon Hansgrohe u Valjevu

č: | fb:

Hansgrohe Grupa otvorila je u Valjevu proizvodni pogon za proizvodnju armatura za kupatila i kuhinje. U ovu fabriku, koja je izgađena u privrednoj zoni Valjevo za godinu i po dana, investirano je oko 85 miliona evra.

 

"Ovom investicijom jačamo našu proizvodnu mrežu u Evropi", rekao je Hans Jürgen Kalmbach, predsednik Upravnog odbora Hansgrohe, tokom svečanog otvaranja, kojem su prisustvovali predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i nemačka ambasadorka Anke Konrad.

Hans Jurgen Kalmbach

Hans Jurgen Kalmbach (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Ova fabrika je deo naše globalne proizvodne strategije, koja ima za cilj održavanje kratkih i sigurnih lanaca snabdevanja i transportnih puteva. Sa zadovoljstvom dočekujemo dolazak naših srpskih kolega u porodicu Hansgrohe", rekao je generalni direktor kompanije Hansgrohe.  

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je Hansgrohe "valjevski dragulj" i zahvalio se nemačkim investiroima koji su došli u Srbiju da ostanu i zajedno učestvuju u rastu i razvoju Srbije. 

 

"Vizija kompanije Hansgrohe je fokusirana na razvoj i inovacije i upravo tako su oni postali svetski lider u proizvodnji najkvalitetnije opreme za kuhinje i kupatila. Otvaranje fabrike u Valjevu je njihova najveća investicija u poslednjih 120 godina, što govori dovoljno njenom značaju. Drago mi je da je Valjevo dobilo iskusnog poslodavca, a Srbija velikog izvoznika. Proizvodi kompanije Hansgrohe nalaze se u najprestižnijim svetskim zdanjima, poput Burj Khalifa-e, a sada će isti ti proizvodi imati oznaku da su napravljeni u Valjevu", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Vučić je naglasio da je Hansgrohe važan kamen u beočugu uspešne Srbije, a posebno je zahvalio i ekskluzivno podelio vest da je upravo Hansgrohe preporučio našu zemlju svojim komšijama iz Crne šume, tako da se još jedan veliki investitor uskoro očekuje u Čačku.

 

On je dodao da danas u našoj zemlji 80 000 zaposlenih radi u nemačkim kompanijama, a da je ta zemlja i naš najveći spoljno-trgovinski partner. 

Hansgrohe

Hansgrohe (Foto: Kolubarske.rs)

Trenutno na novoj Hansgrohe lokaciji u Valjevu radi nešto manje od 100 ljudi, a na duži rok, u Valjevu će biti otvoreno do 1.000 radnih mesta.

 

U junu su radnici u Valjevu već počeli da rade na montaži, a ostale oblasti proizvodnje će se postepeno otvarati u nedeljama koje su pred nama. Zaposleni u valjevskom pogonu biće obučeni u Šiltahu, centrali kompanije, nekoliko nedelja unapred.

Hansgrohe

Hansgrohe (Foto: Kolubarske.rs)

 

Nova Hansgrohe fabrika izgrađena je u privrednoj zoni u Valjevu na parceli od 130.000 kvadratnih metara.

 

"To je najodrživija lokacija unutar Hansgrohe Grupe. Fotonaponski sistem na krovu, postrojenje za kombinovanu proizvodnju toplote i električne energije, korišćenje tzv. sive vode za toalete, izolacija krova debljine 26 centimetara i troslojna stakla na prozorima samo su neki od primera koji čine zgradu i njenu upotrebu održivim. Zbog toga je Hansgrohe dobio LEED sertifikat (Lider u energetski održivoj gradnji i zaštiti životne sredine), međunarodno priznatog sistema sertifikacije za ekološku izgradnju", saopštila je Hansgrohe Grupa. 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 3. marta Pre 1 dan 8 sati

Preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi, ovaj put pregledi štitaste žlezde. Nije potrebno zakazivanje, građani...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 13 sati

"Jači smo od sudbine!". Normalno, od razuma...

Ima istine u onom što se čuje o našim političarima: "Svi su oni, isti!", iz vlasti i opozicije. Počev po onom što nije najvažnije, ali mu ne trebaju dokazi: sa ovim se ne slažu. Isti i što ga ne...

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici 1.03.2024

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...