Otvaranje fabrike Hansgrohe (foto: Hansgrohe)
Otvaranje fabrike Hansgrohe (foto: Hansgrohe)
27.06.2023, 13:06

Predsednik Srbije otvorio proizvodni pogon Hansgrohe u Valjevu

č: | fb:

Hansgrohe Grupa otvorila je u Valjevu proizvodni pogon za proizvodnju armatura za kupatila i kuhinje. U ovu fabriku, koja je izgađena u privrednoj zoni Valjevo za godinu i po dana, investirano je oko 85 miliona evra.

 

"Ovom investicijom jačamo našu proizvodnu mrežu u Evropi", rekao je Hans Jürgen Kalmbach, predsednik Upravnog odbora Hansgrohe, tokom svečanog otvaranja, kojem su prisustvovali predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i nemačka ambasadorka Anke Konrad.

Hans Jurgen Kalmbach

Hans Jurgen Kalmbach (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Ova fabrika je deo naše globalne proizvodne strategije, koja ima za cilj održavanje kratkih i sigurnih lanaca snabdevanja i transportnih puteva. Sa zadovoljstvom dočekujemo dolazak naših srpskih kolega u porodicu Hansgrohe", rekao je generalni direktor kompanije Hansgrohe.  

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je Hansgrohe "valjevski dragulj" i zahvalio se nemačkim investiroima koji su došli u Srbiju da ostanu i zajedno učestvuju u rastu i razvoju Srbije. 

 

"Vizija kompanije Hansgrohe je fokusirana na razvoj i inovacije i upravo tako su oni postali svetski lider u proizvodnji najkvalitetnije opreme za kuhinje i kupatila. Otvaranje fabrike u Valjevu je njihova najveća investicija u poslednjih 120 godina, što govori dovoljno njenom značaju. Drago mi je da je Valjevo dobilo iskusnog poslodavca, a Srbija velikog izvoznika. Proizvodi kompanije Hansgrohe nalaze se u najprestižnijim svetskim zdanjima, poput Burj Khalifa-e, a sada će isti ti proizvodi imati oznaku da su napravljeni u Valjevu", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Vučić je naglasio da je Hansgrohe važan kamen u beočugu uspešne Srbije, a posebno je zahvalio i ekskluzivno podelio vest da je upravo Hansgrohe preporučio našu zemlju svojim komšijama iz Crne šume, tako da se još jedan veliki investitor uskoro očekuje u Čačku.

 

On je dodao da danas u našoj zemlji 80 000 zaposlenih radi u nemačkim kompanijama, a da je ta zemlja i naš najveći spoljno-trgovinski partner. 

Hansgrohe

Hansgrohe (Foto: Kolubarske.rs)

Trenutno na novoj Hansgrohe lokaciji u Valjevu radi nešto manje od 100 ljudi, a na duži rok, u Valjevu će biti otvoreno do 1.000 radnih mesta.

 

U junu su radnici u Valjevu već počeli da rade na montaži, a ostale oblasti proizvodnje će se postepeno otvarati u nedeljama koje su pred nama. Zaposleni u valjevskom pogonu biće obučeni u Šiltahu, centrali kompanije, nekoliko nedelja unapred.

Hansgrohe

Hansgrohe (Foto: Kolubarske.rs)

 

Nova Hansgrohe fabrika izgrađena je u privrednoj zoni u Valjevu na parceli od 130.000 kvadratnih metara.

 

"To je najodrživija lokacija unutar Hansgrohe Grupe. Fotonaponski sistem na krovu, postrojenje za kombinovanu proizvodnju toplote i električne energije, korišćenje tzv. sive vode za toalete, izolacija krova debljine 26 centimetara i troslojna stakla na prozorima samo su neki od primera koji čine zgradu i njenu upotrebu održivim. Zbog toga je Hansgrohe dobio LEED sertifikat (Lider u energetski održivoj gradnji i zaštiti životne sredine), međunarodno priznatog sistema sertifikacije za ekološku izgradnju", saopštila je Hansgrohe Grupa. 

 

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara