Radionica u Gorenju (foto: Gorenje)
Radionica u Gorenju (foto: Gorenje)
19.07.2023, 06:43

Kontinuirani razvoj i edukacija zaposlenih u Hisense Europe

č: | fb:

Ambicija kompanije Hisense Europe, u okviru koje posluje i Gorenje Valjevo, je da bude uspešna, produktivna i ne samo da bude konkurentna na tržištu, već i da ima neke od najpouzdanijih brendova. Kako bi aktivno podržali tu viziju, korporativna kadrovska služba kreirala je novi program za razvoj liderstva Hisense Europe Management Academy (HEMA), posebno dizajniran tako da osnaži menadžere i ojača njihove menadžerske veštine.

 

U maju ove godine završen je prvi modul Akademije za upravljanje proizvodnjom u ukupnom trajanju od 780 sati za skoro 140 menadžera na sve tri proizvodne lokacije: u Sloveniji, Srbiji i Češkoj. Učesnici su bili menadžeri u proizvodnji i grupa menadžera i kolega koji su prepoznati kao talenti. Prvi ciklus programa u Srbiji održan je u prostorijama fabrike Gorenje Valjevo, a pohađalo ga je 36 istaknutih menadžera ove fabrike.


Zoran Gavrilović, poslovođa sa skoro17 godina radnog iskustva u kompaniji, pohvalio je organizaciju i istakao značaj ovakvih edukativnih aktivnosti: "Radionica je bila veoma korisna za sve učesnike, kako mlade kolege tako i starije sa više iskustva u radu. Imali smo priliku da timskim radom i razmenom iskustava dođemo do rešenja postavljenih problema. Iako lično imam dugogodišnje radno iskustvo, moram da istaknem da je svima nama veoma značajno kontinuirano praćenje novih trendova poslovanja i vođenja".

 

Hisense Europe Management Academyje važna za menadžere i kompaniju narazličitim nivoima. Unapređivanjem liderskih veština i internim transferom znanja promoviše se kultura učenja, neguju se efikasne i kompetentne vođe i podržava se razvoj naslednika za rukovodeće pozicije.

Radionica u Gorenju

Radionica u Gorenju (Foto: Gorenje)

 

"Smatram da HEMA ima najveći značaj za mene i kolege poput mene, koje su nedavno postale poslovođe i koje nemaju veliko radno iskustvo na toj poziciji. Posebno značajno je upoznavanje sa načinom funkcionisanja kompanije sa fokusom na detalje koji svakodnevno olakšavaju rad i vođenje odeljenja. To je doprinos tome da dostignemo maksimum, kako u radu tako i u očuvanju mašina, brizi za zdravlje zaposlenih i poboljšanju međuljudskih odnosa. Smatram da samo dobra komunikacija među zaposlenima i rukovodstvom može dati dobre rezultate", prenosi nam svoje utiske sa HEMA Ivan Burmazović, poslovođa.

 

U prvom ciklusu HEMA programa planirano je pokretanje dve akademije: za menadžere u proizvodnji i za istraživanje i razvoj. Za drugi ciklus 2024. godine, planirani su HEMA programi u oblasti prodaje, korisničkog centra i funkcija podrške.

 

Pristup kompanije Hisense Europe sa novim konceptom HEMA uključuje stručne predavače koji su integrisani u rad sa svojim obimnim internim znanjem i iskustvom. Poseban fokus stavljen je na interaktivno učenje kroz rad, a zasnovano je na stvarnim poslovnim slučajevima i situacijama. Motivacija za pokretanje ove Akademijebila je intenzivna i inspirativna i to je snažan odraz korporativne kulture kompanije Hisense Europe koja podstiče kontinuirano učenje i razvoj zaposlenih.

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 20 sati 10 minuta

Što dolikuje volu, ne dolikuje Jupiteru!

Ocenjivanje načina na koji se u skupštinama vode sednice, sastavni je deo ocenjivanja sednica i parlamentarizma uopšte. U tom smislu ni prvo vođenje sednice naše gradske Skupštine, ne zaslužuje...  · 9 komentara

 (foto: )
Otvoren do 1. septembra Pre 17 sati 42 minuta

Konkurs za književnu nagradu "Radovan Beli Marković"

Biblioteka "Radovan Beli Marković" iz Lajkovca raspisala je početkom jula Konkurs za književnu nagradu za roman ili knjigu pripovedaka (priča) objavljene na srpskom jeziku u prošloj ili ovoj...