Kantina za zaposlene fabrike Gorenje  (foto: Gorenje Valjevo)
Kantina za zaposlene fabrike Gorenje (foto: Gorenje Valjevo)
23.08.2023, 06:47

Otvorena savremena kantina za zaposlene fabrike "Gorenje" Valjevo

č: | fb:

Vodeći računa o svojim zaposlenima i poštujući visoke standarde poslovanja, Gorenje Valjevo otvorilo je novu kantinu za sve svoje zaposlene. Ovaj projekat, u koji je uloženo više od 700.000 evra, ima za cilj poboljšanje uslova rada zaposlenih i stvaranje boljeg radnog okruženja, a realizovan je uz podršku kolega iz Gorenje Gostinstva iz Slovenije. Otvaranjem kantine posao je već dobilo i 30 ugostiteljskih radnika različitih profila.

 

Kantina je izgrađena u okviru nove fabričke hale Valjevo 3 i opremljena je najsavremenijim kuhinjskim aparatima i uređajima koji ispunjavaju najviše tehnološke standardei normative u pripremi kvalitetnih, ukusnih i zdravih obroka. Kapacitet kantine omogućava pripremu preko 3.000 obroka dnevno, a posvećeni tim stručnjaka, uključujući kuvare, poslastičare i pomoćno osoblje, trudiće se svakodnevno da zaposleni budu zadovoljni raznovrsnom i kvalitetnom ponudom. Zaposlenima će svakodnevno biti dostupno sedam različitih menija, prilagođenih nutricionističkim i kalorijskim potrebama, kao i lokalnim običajima, zdravstvenim potrebama zaposlenih i savremenim trendovima u ishrani.

Kantina za zaposlene fabrike Gorenje

Kantina za zaposlene fabrike Gorenje (Foto: Gorenje Valjevo)

 

Otvaranje kantine je još jedan u nizu primera uspešne saradnje menadžmenta fabrike sa sindikatom. "Ova kantina je rezultat kolektivnog zalaganja za unapređenje radnih uslova, kao i dogovora i saradnja između menadžmenta i sindikata. Izuzetno nam je drago što je naša inicijativa prihvaćena i ostvarena na najbolji mogući način. Ovakva saradnja između poslodavca i sindikata nije tako česta u Srbiji, pa smo izuzetno ponosni na sve što ostvarujemo ovde u Valjevu", izjavio je Slobodan Stanojlović, predsednik sindikata Gorenje doo Valjevo, iz samostalnog sindikata metalaca Srbije.

 

Kako su bezbednost i kvalitet hrane od najvećeg značaja, kantina Gorenje Valjevo će raditi u skladu sa relevantnim standardima kao što su HAC-CP, ISO14001 i ISO45001, a svi tehnički i higijenski uslovi će biti strogo poštovani, uključujući i adekvatno zbrinjavanje organskog otpada u skladu sa zakonom. Među dobavljačima namirnica nalazi se i značajan broj onih iz Valjeva i okoline. Svi dobavljači prošli su kontrolu kvaliteta, na čemu će se redovno insistirati i u budućnosti.

Kantina za zaposlene fabrike Gorenje

Kantina za zaposlene fabrike Gorenje (Foto: Gorenje Valjevo)

"Ponosni smo na to što naša kantina podiže lestvicu kada je reč o organizovanoj ishrani zaposlenih u Srbiji, i radujemo se što ćemo našim kolegama pružiti prijatno mesto za obedovanje, koje će osim kvalitenih obroka omogućiti i stvaranje snažnijih veza u našem kolektivu", saopštili su ovim povodom iz uprave fabrike Gorenje Valjevo.

 

U cilju bolje organizacije rada kantine, primeniće se sistem prednarudžbine obroka, a kantina će biti otvorena za sve tri smene. Meniji će biti raznovrsni i prilagođeni godišnjim dobima, uključujući između ostalog i voće, povrće, čajeve i sokove i druge namirnice, a izbor menija je koncipiran tako da se oni neće ponavljati u periodu od mesec dana.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 34 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 6 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara