Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
30.08.2023, 10:11

Štrajk upozorenja u fabrici "Valy"

č: | fb:

U fabrici italijanske firme "Valy" u Valjevu u toku je štrajk upozorenja, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema informacijama iz fabrike "Valy", koja posluje u okviru italijanske  kompanije za proizvodnju čarapa i ženskog rublja "Golden Lady", radnice jednog pogona stupile su u štrajk upozorenja tako što su svoj rad u proizvodnji prvo svele na 70 posto, a potom na polovinu, tražeći povećanje zarade i adekvatnu naknadu za rad subotom. One naglašavaju da je razlog stupanja u štrajk i "izrabljivanje radnika visokim normama".

 

Zvanične informacije o štrajku upozorenja radnica u jednom pogonu fabrike "Valy" u Valjevu još uvek nema, rukovodstvo ne odgovara na naše telefonske pozve, u reprezentativnom fabričkom sindikatu "Nezavisnost" kažu da o stupanju u štrajk upozorenja nisu obavešteni, kao ni u sindikatu "Sloga", dok radnice ne žele da se obrate javnosti sve dok ne dobiju odgovor rukovodstva na njihove zahteve.

 

Nezvanično saznajemo da su još prošle nedelje radnice uputile dopis rukovodstvu fabrike sa spiskom zahteva i tada su najavile da će stupiti u štrajk upozorenja prvo smanjenjem rada na 70 posto, a ukoliko ne dobiju odgovor do ponedeljka 28. avgusta svoj rad u proizvodnji smanjiće za 50 odsto.

 

Aktuelno

Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
Nakon saslušanja Pre 18 sati 21 minuta

Trojici inženjera "Krušika" određen pritvor

Trojici inženjera "Krušika", koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža, određen je pritvor do 30 dana, saznaju Kolubarske.rs. Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja...  · 9 komentara