Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
30.08.2023, 10:11

Štrajk upozorenja u fabrici "Valy"

č: | fb:

U fabrici italijanske firme "Valy" u Valjevu u toku je štrajk upozorenja, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema informacijama iz fabrike "Valy", koja posluje u okviru italijanske  kompanije za proizvodnju čarapa i ženskog rublja "Golden Lady", radnice jednog pogona stupile su u štrajk upozorenja tako što su svoj rad u proizvodnji prvo svele na 70 posto, a potom na polovinu, tražeći povećanje zarade i adekvatnu naknadu za rad subotom. One naglašavaju da je razlog stupanja u štrajk i "izrabljivanje radnika visokim normama".

 

Zvanične informacije o štrajku upozorenja radnica u jednom pogonu fabrike "Valy" u Valjevu još uvek nema, rukovodstvo ne odgovara na naše telefonske pozve, u reprezentativnom fabričkom sindikatu "Nezavisnost" kažu da o stupanju u štrajk upozorenja nisu obavešteni, kao ni u sindikatu "Sloga", dok radnice ne žele da se obrate javnosti sve dok ne dobiju odgovor rukovodstva na njihove zahteve.

 

Nezvanično saznajemo da su još prošle nedelje radnice uputile dopis rukovodstvu fabrike sa spiskom zahteva i tada su najavile da će stupiti u štrajk upozorenja prvo smanjenjem rada na 70 posto, a ukoliko ne dobiju odgovor do ponedeljka 28. avgusta svoj rad u proizvodnji smanjiće za 50 odsto.

 

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 53 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara