Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
30.08.2023, 10:11

Štrajk upozorenja u fabrici "Valy"

č: | fb:

U fabrici italijanske firme "Valy" u Valjevu u toku je štrajk upozorenja, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema informacijama iz fabrike "Valy", koja posluje u okviru italijanske  kompanije za proizvodnju čarapa i ženskog rublja "Golden Lady", radnice jednog pogona stupile su u štrajk upozorenja tako što su svoj rad u proizvodnji prvo svele na 70 posto, a potom na polovinu, tražeći povećanje zarade i adekvatnu naknadu za rad subotom. One naglašavaju da je razlog stupanja u štrajk i "izrabljivanje radnika visokim normama".

 

Zvanične informacije o štrajku upozorenja radnica u jednom pogonu fabrike "Valy" u Valjevu još uvek nema, rukovodstvo ne odgovara na naše telefonske pozve, u reprezentativnom fabričkom sindikatu "Nezavisnost" kažu da o stupanju u štrajk upozorenja nisu obavešteni, kao ni u sindikatu "Sloga", dok radnice ne žele da se obrate javnosti sve dok ne dobiju odgovor rukovodstva na njihove zahteve.

 

Nezvanično saznajemo da su još prošle nedelje radnice uputile dopis rukovodstvu fabrike sa spiskom zahteva i tada su najavile da će stupiti u štrajk upozorenja prvo smanjenjem rada na 70 posto, a ukoliko ne dobiju odgovor do ponedeljka 28. avgusta svoj rad u proizvodnji smanjiće za 50 odsto.

 

Aktuelno

Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
Đak generacije Pre 3 sati 35 minuta

Lazar Lazarević na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije

Đak generacije Valjevske gimnazije Lazar Lazarević učestvovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, čime je zaokružio niz svojih takmičarskih uspeha tokom školovanja u ovoj valjevskoj srednjoj školi.

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Institut "Batut" izdao upozorenje Pre 6 sati 12 minuta

Nајаvа tоplоtnоg tаlаsа u Srbiji dо 23. јunа

Institut "Batut" izdao je upozorenje zbog najavljenog toplotnog talasa u narednim danima, a posebno u pеriоdu оd 19. dо 23. јunа kada se očekuju visoke temperature vazduha širom Srbije, a koje se...