Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
30.08.2023, 10:11

Štrajk upozorenja u fabrici "Valy"

č: | fb:

U fabrici italijanske firme "Valy" u Valjevu u toku je štrajk upozorenja, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema informacijama iz fabrike "Valy", koja posluje u okviru italijanske  kompanije za proizvodnju čarapa i ženskog rublja "Golden Lady", radnice jednog pogona stupile su u štrajk upozorenja tako što su svoj rad u proizvodnji prvo svele na 70 posto, a potom na polovinu, tražeći povećanje zarade i adekvatnu naknadu za rad subotom. One naglašavaju da je razlog stupanja u štrajk i "izrabljivanje radnika visokim normama".

 

Zvanične informacije o štrajku upozorenja radnica u jednom pogonu fabrike "Valy" u Valjevu još uvek nema, rukovodstvo ne odgovara na naše telefonske pozve, u reprezentativnom fabričkom sindikatu "Nezavisnost" kažu da o stupanju u štrajk upozorenja nisu obavešteni, kao ni u sindikatu "Sloga", dok radnice ne žele da se obrate javnosti sve dok ne dobiju odgovor rukovodstva na njihove zahteve.

 

Nezvanično saznajemo da su još prošle nedelje radnice uputile dopis rukovodstvu fabrike sa spiskom zahteva i tada su najavile da će stupiti u štrajk upozorenja prvo smanjenjem rada na 70 posto, a ukoliko ne dobiju odgovor do ponedeljka 28. avgusta svoj rad u proizvodnji smanjiće za 50 odsto.

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
U Domu zdravlja Pre 14 sati 56 minuta

Oko 250 sugrađana na preventivnim pregledima

Ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca ponovo su izazvali veliko interesovanje sugrađana. Ultrazvučni pregled dojke urađen je za 102...  · 1 komentar

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...  · 9 komentara