Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
30.08.2023, 10:11

Štrajk upozorenja u fabrici "Valy"

č: | fb:

U fabrici italijanske firme "Valy" u Valjevu u toku je štrajk upozorenja, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema informacijama iz fabrike "Valy", koja posluje u okviru italijanske  kompanije za proizvodnju čarapa i ženskog rublja "Golden Lady", radnice jednog pogona stupile su u štrajk upozorenja tako što su svoj rad u proizvodnji prvo svele na 70 posto, a potom na polovinu, tražeći povećanje zarade i adekvatnu naknadu za rad subotom. One naglašavaju da je razlog stupanja u štrajk i "izrabljivanje radnika visokim normama".

 

Zvanične informacije o štrajku upozorenja radnica u jednom pogonu fabrike "Valy" u Valjevu još uvek nema, rukovodstvo ne odgovara na naše telefonske pozve, u reprezentativnom fabričkom sindikatu "Nezavisnost" kažu da o stupanju u štrajk upozorenja nisu obavešteni, kao ni u sindikatu "Sloga", dok radnice ne žele da se obrate javnosti sve dok ne dobiju odgovor rukovodstva na njihove zahteve.

 

Nezvanično saznajemo da su još prošle nedelje radnice uputile dopis rukovodstvu fabrike sa spiskom zahteva i tada su najavile da će stupiti u štrajk upozorenja prvo smanjenjem rada na 70 posto, a ukoliko ne dobiju odgovor do ponedeljka 28. avgusta svoj rad u proizvodnji smanjiće za 50 odsto.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 39 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara