Fabrika Valy u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Fabrika Valy u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
31.08.2023, 08:20

Privremeno okončan štrajk upozorenja u fabrici "Valy"

č: | fb:

U fabrici "Valy" u Valjevu, koja posluje u okviru italijanske kompanije za proizvodnju čarapa i ženskog rublja "Golden Lady", privremeno je okončan štrajk upozorenja, nezvanično saznaju Kolubarske.rs od izvora u toj fabrici.

 

Kako nam je rečeno, zaposleni i generalni direktor "Valy" Karlo Marioti postigli su dogovor da do 15. septembra bude potpisan novi kolektivni ugovor i povećane plate, a da radnici počnu da rade puno radno vreme. Na jučerašnjem sastanku dela menadžmenta iz Italije i zaposlenih nije precizirano koliko će iznositi povišica osnovne zarade i naknade za rad subotom, ali je rečeno da će "rešenje biti takvo da će biti prihvatljivo za obe strane". Prema informacijama iz fabričkog sindikata UGS "Nezavisnost", prosečna zarada zaposlenih je oko 60.000 dinara.

 

Podsetimo, prošle nedelje radnice više pogona u fabrici "Valy" u Valjevu stupile su u štrajk upozorenja tako što su svoj rad u proizvodnji prvo svele na 70 posto, a potom na polovinu, tražeći povećanje zarade i adekvatnu naknadu za rad subotom. One naglašavaju da je razlog stupanja u štrajk i "izrabljivanje radnika visokim normama".

 

Prema informacijama iz fabrike, zaposleni su još prošle nedelje uputili dopis rukovodstvu fabrike sa spiskom zahteva i tada su najavili da će stupiti u štrajk upozorenja prvo smanjenjem rada na 70 posto, a ukoliko ne dobiju odgovor do ponedeljka 28. avgusta svoj rad u proizvodnji smanjiće za 50 odsto, što su i učinili.

 

Kako saznajemo radnice koje su stupile u štrajk upozorenja nisu se obratile nijednom od dva fabrička sindikata - reprezentativni UGS "Nezavisnost i USS "Sloga".

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 49 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara