Mladen Petković (foto: Đorđe Đoković)
Mladen Petković (foto: Đorđe Đoković)
09.10.2014, 14:18

Ukinut „minimalac“, najmanja zarada 35.000 dinara

č: | fb:

Direktor „Krušika“ Mladen Petković izjavio je danas Kolubarskim.rs da je u toj fabirici ukinut „minimalac“, te da je najniža septembarska zarada, isplaćena u oktobru, 35.000 dinara. Pritom je precizirao da keoficijenti nisu ukidani već da će, koliko početkom 2015, čim se steknu uslovi, biti i povećani.

Petković kaže da „Krušik“ ima posla i da je započeta realizacija ugovora vrednih 43 miliona američkih dolara, koji će biti reailzovani i u 2015. Potvrdio je kako je reč o „minskom programu“, uz napomenu da ima izgleda i za nove poslove o kojima je, iz razumljivih razloga, još rano govoriti. Prema rečima direktora u „Krušiku“ trenutno radi 1.232 radnika, te da ih je u momentu njegovog preuzimanja fabrike, u januaru, bilo 1.265. Razlika se pojavljuje zbog toga što su pojedini zaposleni ispunili uslove za odlazak u penziju ili su svojevoljno napustili fabriku. „Otpuštanja zaposlenih od kada sam ja na čelu ’Krušika’ nije bilo“, tvrdi Mladen Petković.

Petković je Kolubarskim.rs rekao da pojedini njegovi saradnici nisu smenjeni odlukom Nadzornog odbora, kako su mediji pisali, te da nije primljen ni novi tehnički direktor jer to radno mesto nije ni sistematizovano.

„Naravno da u ’Krušiku’ nema mobinga, mobingovan je jedino direktor“, kroz smeh je na naše pitanje - ima li u "Krušiku" mobinga, odgovorio Mladen Petković.

On je na mesto direktora „Krušika“ postavljen 3. januara, a došao je sa mesta direktora Kovačkog centra, koji su za potrebe vojne industrije Srbije zajedno izgradili Jugoimport SDPR i „Krušik“. 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 21 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...